Средношколците от МГ Баба Тонка“ активно се обучават в основите

...
Средношколците от МГ Баба Тонка“ активно се обучават в основите
Коментари Харесай

Ученици от Русе разработиха мобилно приложение, спасяващо ги от раниците

Средношколците от МГ „ Баба Тонка “ интензивно се образоват в основите на бъдещето предприемачество. Създадени от тях образователни компании им оказват помощ да осъществят новаторски хрумвания. Всяка компания се стреми да генерира креативния си капацитет в нещо значимо, да работи интензивно и атрактивно.
Учебна компания FS BackPack се състои от четирима млади математици от гимназията: Дарина Добрикова, Лилия Енчева, Илина Маринова и Божидар Абаджиев. Те са десетокласници, само че не са не запомнили какъв брой тежки са били техните раници, когато са били дребни петокласници. За да спасят по-малките си съученици от тежкото задължение и мъкнене на килограми хартия, те създадоха приложение, чиято съществена цел е да понижи тежестта на раниците, без да бъде нарушено обезпечаването на образователния развой с пособия.
В него са включени PDF файлове на учебници, които не изискват интернет достъп, образователна стратегия, флаш карти, извършения и GPS, посредством който родителите ще могат да ревизират местоположението на детето си. Като ново допълнение към приложението ще бъдат включени аудио версии на уроците. Компанията ще предлага и рекламни материали, като моливи и гумички, а при закупуване, учениците ще получават 5% понижение от цената на приложението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР