Средноразмерен кросовър на китайската Chery ще е първопроходецът на новата и суб-марка

...
Средноразмерен кросовър на китайската
Chery ще е първопроходецът на новата и
суб-марка
Коментари Харесай

Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео

Средноразмерен кросовър на китайската Chery ще е първопроходецът на новата и суб-марка Exeed, развита за нахлуване на марката в Европа. Става дума за изцяло нова гама паркетници и леки коли, чийто първи представител е моделът Exeed TX.
Екстериорът на машината е дело на екип от дизайнери отпред с работилият за GM Джеймс Хоуп.

За Европа моделът ще се предлага в три “зелени ” разновидността – паралелен и зареждаем хибрид, както и напълно електрически, сходно на предложението на корейците Hyundai Ioniq. За Китай ще е на разположение и единствено с бензинов двигател 1.6 TGDI (190 или 218 к.с., 275 или 320 Нм), куплиран със седемстепенна роботизирана кутия със сдвоен съединител.

Показаният във Франкфурт кросовър се води предсериен вид. Той е развит върху новата модулна платформа M3X (McPherson отпред, мултилинк отзад), създадена от нула в съдействие със световни доставчици. Това е и четвъртата платформа на Chery след M1X, T1X и електрическата NEV. Вариантът на автомобила, показан във Франкфурт е хибрид с цялостно задвижване PHEV с бензинов турбомотор 1.5 л (150 к.с.), електродвигател с мощност 85 кВт (116 к. с.) и със същата роботизирана кутия.

Машината се форсира от място до 100 км/ч за 6 секунди, развива оптималната скорост до 200 км/ч и има разход на гориво по цикъла NEDC от едвам 1,8 л/100 км. При скорости до 120 км/ч Exeed TX може да измине единствено на ток около 70 км. Акумулаторът му се зарежда от битов контакт до 80% за 30 минути, а на 100% за четири часа. Целевата публика на колата се сочи като “младипрогресивни граждани ”.



Оборудването е много положително – цифрово приборно табло, 10-инчов централен сензорен екран и екранчета на ръкохватките на климатика, навигация, камери за кръгообразен преглед, Wi-Fi, затопляне на предните седалки, динамична подсветка на салона, люк в панорамния покрив и още доста други.

Exeed TX има предни, задни и странични предпазни въздушни възглавници, както и странични въздушни пердета. Машината предупреждава за възможен конфликт, напускане на лентата за придвижване, наблюдава мъртвите зони и дали водачът не е изтощен.

Китайците съществено натъртват при представянето на новата си марка върху партньорството с външни сътрудници. В проектирането на платформата е помогнала немеската корпорация Benteler. Системата за цялостно задвижване е с участието на компаниите Dana и BorgWarner, предавателната кутия е дело на Getrag, помагали са още Valeo, Bosch, Hella, Continental и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР