Среднодневни превишения от три пъти над нормата за фини прахови

...
Среднодневни превишения от три пъти над нормата за фини прахови
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в София - три пъти над нормата

Среднодневни превишения от три пъти над нормата за фини прахови частици са регистрирани в София през миналото денонощие. Часовите стойности за неделя демонстрират, че замърсяването над прага от 50 микрограма на куб. Метър (стойността обаче е за 24 часа, норма за часово замърсяване няма) продължава.

Данните за замърсяването за последното денонощие разгласява във фейсбук профила си кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя означи, че най-голямо замърсяване се регистрира през нощта.

Въздухът в София е рисково замърсен от няколко дни. Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за неделя е, че замърсяването ще намалее, а в понеделник още веднъж се чака повишаване на равнищата на фини прахови частици.



Въпреки това обаче общината към момента не прибягва до главната си мярка за възстановяване на качеството на въздуха – градски превоз против зелен билет от 1 лев за цялата мрежа за през целия ден. Причината е, че той се пуска при по-големи равнища на замърсяването, а разпоредбите за това са избрани от общинския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР