Средно училище в Охайо е затворено за остатъка от учебната

...
Средно училище в Охайо е затворено за остатъка от учебната
Коментари Харесай

Радиоактивно замърсяване затвори училище с над 300 ученици в САЩ

Средно учебно заведение в Охайо е затворено за остатъка от образователната година , откакто управляващите са разкрили радиоактивно замърсяване , оповестява БиБиСи.

Длъжностни лица настояват, че детектор е разкрил обогатен уран и нептуний-237 в междинното учебно заведение Зан в Пикетон , южен Охайо. В учебното заведение има над 300 възпитаници и 25 души .

Близката адрена централа обогатявала уран за оръжия за Министерство на енергетиката до закриването й през 2001 година " Няма справочник за метода, по който да се оправим с това ", разяснява учебният управител Тод Бъркит пред локалната телевизия.

Местният учебен окръг декларира, че учебното заведение ще остане затворено , до момента в който " източникът, степента на замърсяване и евентуалните въздействия върху публичното здраве и околната среда не могат да бъдат избрани ".

Според тяхното писмо, обогатеният уран и нептуний са " замърсители, които провокират угриженост " в близката газова фабрика в Портсмут.

“We aren't prepared for something like this. ”

Watch: Tonight’s story on Piketon middle school closure following the detection of enriched uranium inside the school. @WLWT

Read more: https://t.co/mNYOa845UP pic.twitter.com/0dUqN2WMIr
— Jatara McGee WLWT (@jatara_) May 14, 2019
Заводът е произвеждал нуклеарни материали за Министерството на енергетиката на Съединени американски щати и американската стратегия за нуклеарни оръжия сред 1954 и 2001 година .

" След Студената война беше прекъснато обогатяването на уран за оръжия и индустриалните мощности бяха отдадени чартърен в частния бранш . През 2001 година на обекта бяха прекратени дейностите по обогатяване ", написа на уеб страницата на Министерството на енергетиката.

В момента се правят интервенции за извеждане от употреба и обеззаразяване на обекта .

СиЕнЕн оповестява, че учени от университета на Северна Аризона са взели проби от въздуха, водата и почвата в региона, защото управляващите са почнали да построяват оборудване за изхвърляне на боклуци наоколо .

Докладът на учените, смесен с годишната оценка на Министерството на енергетиката убеждават да се затвори учебното заведение.

Местната съветничка Дженифър Чендлър разяснява пред СиЕнЕн, че пет деца в региона са диагностицирани с рак през последните пет години , три от които са умряли .

" Как е породено това , дали това е генетичен рак или от околната измежду а. Аз не съм медицински експерт. Но това не е игра, това животът на хората ", добавя тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР