Средно училище П. Кр. Яворов в Пловдив спечели проект по

...
Средно училище П. Кр. Яворов в Пловдив спечели проект по
Коментари Харесай

Пловдивско училище превръща часовете по литература в средище на изкуствата

Средно учебно заведение " П. Кр. Яворов " в Пловдив завоюва план по Националната стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда " с модул „ Културните институции като просветителна среда “.
Чрез него се цели реализирането на концепцията за синергия сред образованието, културата и изкуството, което ще подтиква израстването на учениците като съзнателни читатели и образовани фенове и фенове на изкуството.
" СУ " Пейо Кр. Яворов " е учебно заведение с над стогодишна история и обичаи в реализирането на концепцията за синергия сред образованието, културата и изкуството. Осъществяването на сегашния план ще бъде едно продължение и развиване досегашната ни активност. Нашият план е ориентиран към изпълване с ведрина на часовете (задължителни и избираеми) по български език и литература в IV клас ", споделя Елена Атанасова, учител в начален курс на образование в школото, във връзка с идните действия.
Проектът ще обогати и освежи работата за затвърдяване и задълбочаване на знанията, уменията и връзките, свързани с литературните и комуникативно-речевите компетентности на учениците. Ще се провежда като композиция от осъществяване на наложителни образователни часове в галерии и визити на театрални постановки, свързани с образователното наличие. Планираните образователните часове в галерии са по тематика текст и другарство – основаване на вербален роман по картина от образователното наличие за 4. клас и ще се осъществят със съдействието на ОИ „ Старинен Пловдив “. Темата е нова за дребните възпитаници и наблюдението на значими художествени произведения под вещото управление на сътрудниците на галериите ще подкрепи четвъртокласници, както за създаване на умения да разчитат картина на художник, по този начин и за придобиване на отзивчиви компетентности за основаването на личен роман по картина, прецизираха още от пловдивското учебно заведение.
Става ясно, че визитите на постановки на Държавния куклен спектакъл - Пловдив, Софийска опера и балет и Държавна опера – Пловдив са свързани с тематики от образователното наличие по български език и литература за часовете по извънкласно четене. Те ще се проведат след запознаване на децата с определени литературни произведения в часовете за наложителна подготовка и ще бъдат тласък за четвъртокласници да ги прочетат. Подбраните постановки ще дадат опция на дребните възпитаници да се допрян до разнообразни театрални изкуства и да следят пресъздаването на познатите литературни произведения посредством средствата на спектакъл, опера, балет, мюзикъл. Децата ще открият друг взор към познатите им творби и ще ги съпоставят със своята визия. В идващите часове по български език и литература те ще споделят своите отзиви, ще изразят своето отношение и по този начин ще усъвършенстват уменията си да споделят и обосновават изказванията си, уверени са пловдивските учители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР