Средно училище „Христо Ботев“ успешно изпълни проект „Бежанци и мигранти

...
Средно училище „Христо Ботев“ успешно изпълни проект „Бежанци и мигранти
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“ успешно изпълни проект „Бежанци и мигранти търсят своето бъдеще в обединена Европа

Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ сполучливо извърши план „ Бежанци и мигранти търсят своето бъдеще в обединена Европа /минало-настояще-бъдеще/ “, финансиран от стратегия „ Еразъм+ “, Договор № 2016-1-CY01-KA219-017309_2.
Има възпитаници, чиито родители са или бежанци или имигранти и имат проблеми с интеграцията заради езикови усложнения, разнообразни традиции и вяра, а ние също имаме възпитаници, чиито родители са мигрирали в чужбина за по-добро финансово бъдеще, оставяйки ги сами. Тези възпитаници, в случай че не се направляват вярно от своите учители или в случай че не са признати от техните връстници, могат да развият нападателно държание или да се сблъскат с компликации в образованието, които могат да ги накарат да изоставен учебно заведение прибързано
Училището отразява това, което се случва в обществото през днешния ден повече от всеки път. Идентифицирайки тези действителности и потребности и обмисляйки европейските политики, отразени и в просветителните системи, този план има за цел да се концентрира както върху учениците, наранени от миграцията, по този начин и върху техните връстници, като им оказва помощ да се оправят с компликациите си и да развият тези умения, нужни за по-добро консолидиране на пазара на труда на глобализираното общество в обединена Европа.
По този метод задачите на плана са:
1. Разглеждане на историческите и модерни аргументи за миграция като безработица, политическа обстановка /война, смяна на границите, гонене на политически съперници, мощни религиозни убеждения/, икономическата рецесия и нуждата от по-добро обучение.
2. Проучване въздействието на миграцията върху младежите, които го претърпяват.
3. Насърчаване на културното разнообразие и информираност, повишение на разбирането и толерантността за хората от разнообразни етнически или религиозни групи, тъй че учениците, които са или от фамилии на бежанци/мигранти, да са по-лесно интегрирани в просветителната общественост. Това ще понижи учебния крах и в следствие ще понижи преждевременното овакантяване на учебно заведение.
4. Осъзнаване от страна на учениците, че миграцията е неминуем развой, който също може да донесе някои изгоди за общностите и да осъзнаят обстоятелството, че емиграцията е непрестанен развой в целия свят.
5. Насърчаване на младежите да разработят способи за гладка интеграция на мигрантите и бежанците в локалната общественост, което ще бъде от изгода за всички мигранти/бежанци, както и за обществото като цяло.
Целта е да се сътвори толерантна среда и да се улесни интеграцията с присъединяване на родители, локална общественост и управляващи, както и на учители, които се интересуват от въпроса в дейностите по плана.
В ерата на глобализацията никоя страна не може да се оправи сама с проблемите, изключително откакто проблемите са общи за всички страни и могат да бъдат решени само взаимно, като се споделят проблеми и решения. Ние имаме вяра, че посредством нашите полемики и действия направихме нашите учебни заведения по-добро място за учене и по-толерантно място за хората, които са разнообразни.

Резултатите, които постигнахме:
1. а) понижение с 10% /краткосрочен резултат/ през първата година на плана, достигащо по-малко от 5% /дългосрочен резултат/ през идващите 5 години от предразсъдъците и дискриминирането към мигрантите/бежанците.
б) понижение до 20% през първата година и постигане на по-малко от 10% през идващите 5 години на стандарти, като да вземем за пример убеждението, че икономическите въздействия на мигрантите са негативни.
2. За да се понижи престъпността и малтретирането с 10% в границите на учебната общественост и отвън нея, през първата година на плана, достигаща по-малко от 5% през идващите 5 години от мигрантите/бежанците, те ще бъдат по-приемливи от учебната общественост.
3. Намаляване с 3% в ранното овакантяване на учебно заведение посредством гладка интеграция на възпитаници от фамилии на мигранти/бежанци.
4. Кулинарна книга, календар, книга с истории, DVD с транснационална просвета
5. Близо 400 възпитаници ще могат да трансферират уменията, научени по време на партньорството, в потребни пълномощия за бъдещи академични проучвания и всекидневие като:
а) да развият своите тактики за решение на проблеми и дарба за компромис;
б) да работят самостоятелно и да придобият сериозно мислене;
в) да придобият умения за управление и работа в група;
г) да могат да демонстрират нововъведения и творчество;
д) придобиване на опит при въвеждане на данни и показване на резултати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР