Средно с година по-малко ще прекарат зад решетките подсъдими за

...
Средно с година по-малко ще прекарат зад решетките подсъдими за
Коментари Харесай

След 5 години: ВКС намали присъдата на баща и син пребили сляпа лечителка

Средно с година по-малко ще прекарат зад решетките подсъдими за нечовечен побой над сляпа лечителка от Нова загора- татко, наследник и техен другар, които бяха арестувани след сигнал за открита в окаяно положение 69-годишна жена. Решението на Върховен касационен съд по проблема с нападението на вуйна Сийка на 17 юли 2017 година е дефинитивно и идва след серия от каузи на разнообразни инстанции по отношение на жителите на Котел Димитър и Георги С.Г. и Георги Б.

В хода на сагата стана ясно че 58-годишният Димитър и 35-годишният Георги неведнъж са търсили подпомагане от сляпата лечителка за тежко болната им брачна половинка и майка, като вярвали, че дамата е жертва на черна магия.

Пребитата грубо сляпа жена била открита в дома си от 38-годишния си наследник който подал сигнал в локалното районно управление (на МВР) „ Полиция “, до причинителите се стигнало три седмици по-късно.Междувременно жертвата едвам оживяла след нескончаем престой в реанимацията на сливенската МБАЛ.

Още тогава криминалистите потвърдиха че 58-годишният Димитър и 35-годишният Георги са търсили напролет на 2016 година помощ от лечителката Сийка Д., която употребила нетрадиционни способи за слагане на диагноза и справяне със болестта.Димитър на няколко пъти водил болната си брачна половинка и не поискал да одобри съвета й да потърси същински доктор.

Според психолозите бащата и синът считали, че новозагорката е направила „ черна магия “ на фамилията и по тази причина решили да я унищожават.

Месец преди да посегнат над дамата тримата котелчани проникнали в дома й с цел да открият  доказателства за обзелата ги фикс-идея, само че откакто не я разкрили пребили сина й, който спял в една от стаите с полицейска палка и му отмъкнали два мобилни теефона.И в двата случая на навлизане в жилището водещи били Георги С. и Георги Б., до момента в който бащата Димитър осигурявал логистичната поддръжка, в това число и даването на персоналния си автомобил „ Фолксваген Поло “. Заради тежкото здравословно положение на Димитър С. той бе оставен на независимост с мярка за неотклонение „ парична гаранция “, а двамата млади мъже бяха с „ домакински арест “. 

На първа инстанция сливенският областен съд на 28 ноември 2018 година подходи повече от „ милозливо “ към биячите като ги осъди на по три години затвор,но при петгодишен отлагателен период.Последваха два поредни прокурорски митинга и в последна сметка на 12.03.2020 година бургаските апелативни съдии постановиха 4 години и 6 месеца затвор за Георги Б., 5 години за Георги Г. и също толкоз за Димитър С. 

В края на ноември т.г. Върховен касационен съд поставя точка на сагата и понижа с по година наказванията.

Запознати със ориста на лечителката от Нова загора настояват, че след ужасяващия случай вуйна Сийка е спряла да приема пациенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР