Средно с 30% е поскъпнала застраховката "Гражданска отговорност" за шофьорите

...
Средно с 30% е поскъпнала застраховката "Гражданска отговорност" за шофьорите
Коментари Харесай

Застраховката Гражданска отговорност поскъпнала с 30% за година

Средно с 30% е поскъпнала застраховката "Гражданска отговорност " за водачите през последната година. Увеличението в цената на полицата е резултат от процесите на застрахователния пазар през 2018-та, само че се усеща едвам в този момент, настояват застрахователи. Справка на съсловната асоциация демонстрира, че през декември наложителната автозастраховка даже е поевтиняла.

Слушатели алармираха БНР, че в този момент заплащат със 100 до 140 лв. повече за "Гражданската отговорност ", в сравнение с през предходната година. По данни на застрахователите 250 лв. приблизително е била цената на наложителната автозастраховка през предходната година, като е растяла поетапно, само че нарастването водачите усещат всеобщо едвам в този момент.

Главният секретар на Асоциацията на застрахователите Нина Колчакова изясни: "Хората, които сега откриват нарасналата ѝ цена, за финален път са си купували в края на декември - началото на януари предходната година. За една година фактически има покачване на цената на "Гражданската отговорност ". То не се е случило този месец или предишния месец ".

Причините Колчакова заключи по този начин: "В началото на предходната година застрахователните сдружения приключиха с 55 милиона загуба от застраховка "Гражданска отговорност " през 2017 година. Това се дължи на доста високата щетимост на застраховка "Гражданска отговорност ". Застрахователите нямаха различен избор, с изключение на последователно да стартират да покачват цената. През предходната година тя потегли осезаемо нагоре ".

Застрахователните сдружения по лични формули регистрират и фактори като възрастта и мощността на автомобила, техническото положение, опита на лидера и редица други, които всеки осигурител самичък залага. Тези фактори не са единни за пазара и въздействат върху самостоятелните цени, тъй като придобилата към този момент скандална популярност система "бонус-малус ", която трябваше да взима под внимание и тези условия, означи следващия си провал. За аргументите даже застрахователите гадаят. След публичното разискване при започване на декември наредбата още веднъж потъна, разяснява Колчакова. Според нея тя е извънредно значима на пазар като българския, където имаме най-високата смъртност от ПТП-та в целия Европейски Съюз.

"Надяваме се институциите бързо да стигнат до някакъв уравновесен метод по този въпрос ", сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР