Средно с 30% е поскъпнала застраховката „Гражданска отговорност“ за шофьорите

...
Средно с 30% е поскъпнала застраховката „Гражданска отговорност“ за шофьорите
Коментари Харесай

С 30% поскъпнала „Гражданската“

Средно с 30% е поскъпнала застраховката „Гражданска отговорност“ за водачите през последната година. Увеличението в цената на полицата е резултат от процесите на застрахователния пазар през 2018-та, само че се усеща едвам в този момент, настояват застрахователи. Според водачи тази година те заплащат със 100 до 140 лв. повече за „Гражданската отговорност“, в сравнение с през предходната.По данни на застрахователите 250 лв. приблизително е била цената на наложителната автозастраховка през 2018 година, като е растяла последователно, само че нарастването водачите усещат всеобщо едвам в този момент.

„Хората, които сега откриват нарасналата є цена, за финален път са си купували в края на декември – началото на януари предходната година. За една година фактически има покачване на цената на „Гражданската отговорност“. То не се е случило този месец или предишния месец“, изясни основният секретар на Асоциацията на застрахователите Нина Колчакова пред БНР.

Застрахователните сдружения по лични формули регистрират и фактори като възрастта и мощността на автомобила, техническото положение, опита на лидера и редица други, които всеки осигурител самичък залага. Тези фактори не са единни за пазара и въздействат върху самостоятелните цени, тъй като придобилата към този момент скандална популярност система „бонус-малус“, която трябваше да взима под внимание и тези условия, означи следващия си провал.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР