Средно по 350 лева без ДДС на работен ден излиза

...
Средно по 350 лева без ДДС на работен ден излиза
Коментари Харесай

Ток за над 200 000 лв. разходва Народното събрание

Средно по 350 лв. без Данък добавена стойност на работен ден излиза на българските данъкоплатци токът, който депутатите и администрацията на Народното събрание разходват, без това да включва сметките за двете почивни бази на Народното събрание.
Това излиза наяве от оповестена социална поръчка за възлагане на доставката на електрическа енергия с ниско напрежение за постройката на Народното събрание, на някогашния Партиен дом, където всеки национален фаворит има собствен кабинет и където заседават комисиите и за почивните бази на Народното събрание в Банско и във Велинград.
Прогнозната стойност на тока, който ще бъде заплатен, е 206 500 лв. без Данък добавена стойност за две години.
От тях 163 600 лева са за доставка на електричество от ЧЕЗ, а останалите 42 900 лева от ЕВН.
Годишно за постройката на Народното събрание на пл. „ Народно заседание “ №2, където депутатите заседават в сряда, четвъртък и петък, отиват по 42 000 лв. за ток.
Срокът на контракта в оповестената социална поръчка за централата на народните представители е 25 месеца. Очаквания са, че през това време за ток там ще бъдат изхарчени 87 500 лв..
Договорът за някогашния Партиен дом на пл. „ Княз Александър I “, където комисиите се събират главно в сряда и четвъртък, е за месец по-малко - две години.
Прогнозата е, че за тези 24 месеца ще бъдат платени 51 000 лв., а на година това прави 25 500 лева
Хранителният комплекс на Народното събрание, който се намира на бул. „ Княз Дондуков “, гълта ток годишно за 9 500 лева, тъй че за двете години от контракта за него ще бъдат изхарчени 19 000 лв..
Разходите на почивната база в Банско са много по-малко - едвам 6 100 лв. за две години.
За тази във Велинград обаче ще бъде изхарчено повечко. За 26 месеца прогнозата е, че 42 900 лева ще бъдат приведени по сметките на доставчика на ток в района ЕВН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР