Средно по 300 млн. евро на месец е българският експорт

...
Средно по 300 млн. евро на месец е българският експорт
Коментари Харесай

Изнасяме продукция за 300 млн. евро за Германия всеки месец

Средно по 300 млн. евро на месец е българският износ за Германия. Статистиката на двустранния ни стокообмен през последните години усъвършенства върховете в историята на икономическите ни връзки. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система на Република България Александър Манолев и държавния секретар на Федералното министерство на стопанската система и енергетиката на Германия Оливер Витке в Берлин.

Двамата се договориха България и Германия да обменят опит в региона на политиките и ограниченията за контролиране, вписване и надзор на горивата. Зам.-министър Манолев показа законодателните промени, които бяха признати това лято в нашата страна и подчертава, че за страната ни е приоритет повишението контрола, само че без спомагателни рестрикции за дребния и междинния бизнес. От своя страна държавният секретар Витке обясни регулационните режими на федерално и районно равнище. Взето бе решение разговорът да се продължи на експертно равнище, с цел да се проучат и приложат положителните немски практики в тази област.

„ Германските компании се усещат добре в нашата страна и уголемяват своите вложения “, уточни Александър Манолев. Той цитира и данни на Българо-германската комерсиална камара, съгласно които към 90% от опериращите немски компании в страната ни биха вложили в България, в случай че би трябвало да вземат още веднъж това решение. „ За нас ще бъде доста скъпо, в случай че имаме опция да участваме допълнително събития на федерално и в обособените провинции, с цел да представяме опциите за бизнес, които България може да предложи “, добави българският заместник-министър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР