Средно между 20 и 25 лв. на калпак струва плажът

...
Средно между 20 и 25 лв. на калпак струва плажът
Коментари Харесай

Истина ли е? Цацата на плажа стигна цената на калмарите!

 Средно сред 20 и 25 лева на калпак коства плажът с ядене през обедните часове. В цената се включват разноските за 2 шезлонга и чадър, порция цаца и картофки с бира и безалкохолно. Ако обаче си поръчате по-скъпа риба и още питиета, цената може да скочи и до 50 лева Традиционната цаца на плажа е на цена от 4 до 7 лева Калмарите по гръцки са сред 8 и 13 лева, мидите натюр – 8 - 12 лева Порция пържен сафрид от към 300 грама се предлага на цена от 6 до 11 лева, показва в морски репортаж " Монитор ". В менюто се оферират също ципура, калкан, лаврак, морски демон, риба звук с цени сред 10 и 20 лева Така за порция калкан от 100 грама цената е двайсетачка. По-рядко в менюто участват евтини типове риба като кая, чернокоп и хамсия. Рибената супа върви на цена от 4 - 5 лева, а бирата е 3 - 4 лева за 500 мл. Кафето и безалкохолното костват приблизително по към 2 лева Класическата шопска салата е 6 - 7 лева Морските салати и супермикс от морски блага доближават до 12 - 16 лева Пилешката пържола с гарнитура е към 8 - 10 лева, пържени картофки – 4 - 5 лева. 

В по-евтините ресторантчета в южните курорти оферират чорба, главно и десерт за по 10 лева Плажните линии на юг са препълнени с народ, а в хотелите няма празни места от през днешния ден за на следващия ден, сподели инспекция. В пика на сезона туристи лежат на пясъка на сантиметри разстояние един от различен. Зоните за гратис плажуване са пренаселени в жанр " фул контакт ". Свободни места могат да се намерят единствено заран. Дори и най-отдалечените и закътани плажове като Силистар и " Липите “ в пика на сезона са окупирани отвред. Ако търсите усамотение и успокоение, то в пика на сезона тази задача е невъзможна. Причината е, че сега курортите се пукат по шевовете, а плажните линии са незадоволителни. Безлюдни са единствено скалистите крайбрежия към Созопол. Тази част от крайбрежието ни обаче от край време е " резервирана " от нудистите. 

Проблем с местата няма само в Слънчев бряг, където линиите са големи. Дори и в пика на сезона там има задоволително свободни места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР