Средно 7,1 часа на ден прекарват милениалите пред екрана(снимка: CC0

...
Средно 7,1 часа на ден прекарват милениалите пред екрана(снимка: CC0
Коментари Харесай

Милениалите: „твърде скучни сме” за кибератаки


Средно 7,1 часа дневно прекарват милениалите пред екрана
(снимка: CC0 Public Domain)

33% от младежите от така наречен „ милениали ” считат, че са „ прекомерно скучни ” и не са обект на интерес за хакерска атака. Това сподели неотдавна оповестен разбор на Kaspersky, който изследва степента, в която променяме навиците си според от това по какъв начин технологиите се трансформират към нас.

Въпреки че доста от „ децата на хилядолетието ” са загрижени за това по какъв начин се употребяват техните данни и дали са обект на интерес за хакерски атаки, съгласно Kaspersky, всяко евентуално деяние, подхванато за стягане на онлайн сигурността им, е на „ дъното на листата им със задания ”.

Това е по този начин макар обстоятелството, че въпросната демографската група прекарва близо два часа повече във виртуалното пространство, в сравнение с е прекарвала при започване на годината. Реално междинното време пред екрана е 7,1 часа дневно.
още по тематиката
Освен, че предложи на хората повече свободно време, до момента в който си стоят у дома, пандемията и нейните следващи резултати върху киберсигурността са създали така наречен „ милениали ” по-будни по отношение на личната им цифрова сигурност, съгласно Kaspersky.

Почти половината от интервюираните (49%) споделят, че това увеличено време онлайн им е помогнало да са по-наясно със своята цифрова сигурност. Близо две трети (61%) споделят, че повишеният интерес към онлайн запознанствата в интервала на пандемия е необикновен проблем за цифровата им сигурност.

„ Не е изненада, че милениалите слагат по-голям акцент върху цифровата сигурност – изключително откакто границата сред работа и дом става все по-размита ”, разяснява вицепрезидентът по маркетинг на Kaspersky Андрю Уинтън. „ Защитата от цифровите закани може да бъде елементарна и това ни оказва помощ да разберем по-добре по какъв начин можем да помогнем за усъвършенстване на сигурността в обособени „ цифрови зони на комфорт ”.

За да се оправят с проблемите на киберсигурността, съвсем половината (52%) от респондентите споделят, че конфигурират единствено надеждни приложения на своите устройства от публични магазини като Apple Store и Гугъл Play. Около 49% правят постоянни антивирусни сканирания на всяко от своите устройства, с цел да защитят себе си и данните си.

За да се подсигурява, че устройствата и персоналната информация остават предпазени в интернет, Kaspersky поучава потребителите:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР