Средно 40% може да достигне лихвата и таксите по обслужване

...
Средно 40% може да достигне лихвата и таксите по обслужване
Коментари Харесай

Теглите пари от банкомат с кредитна карта - плащате солена такса

Средно 40% може да доближи лихвата и таксите по обслужване на година при положение, че си позволим лукса да теглим кеш пари от банкомат с кредитната си карта. Т.е. на процедура да я използваме като елементарна, дебитна. Това сочи информация в уеб страницата MoitePari.bg.

Най-големият % от съвсем 80% се начислява по един от картовите артикули на западна банка, имаща бизнес у нас. За същата карта и ГПР-то за покупки е много високо - над 60 на 100, написа " Монитор ".

При останалите 10 от най-големите банки у нас оптималното ГПР за изтегляне от банкомат се колебае в необятни граници от 14,77% до 60,50%.

За това и финансовите специалисти поучават кредитната карта да се употребява само за извършване на покупки и за заплащане на сметки отнлайн или през физически постерминали.

При прилагане на кредитната пластика за извършване на покупки минималните разноски върху изхарчената сума са доста по-ниски, сочат данните на MoitePari. Те варират от 9,68% на година до 20,48%.

В годишните разноски на кредитните карти влизат и таксите за прилагане, които за елементарните пластики нормално са от 20 до 60 лева

Максималната такса по предписание е за „ златните “ или „ платинените “ кредитни карти. За пластиките „ специлизирани “ в родната валута таванът на годишната такса е на равнище 196-260 лева, а в евро най-високите цени за прилагане за 12 месеца са надлежно 100 и 130 евро. Същите пари някои от банките вземат и като такса за разглеждане на документите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР