*Средният сектор /мидстиймът/ включва транспортиране (по тръбопроводи, железопътни линии, баржи,

...
*Средният сектор /мидстиймът/ включва транспортиране (по тръбопроводи, железопътни линии, баржи,
Коментари Харесай

Катар инвестира $550 милиона в оператора на активите в средната част на веригата на стойността /мидстрийм/ в басейна Permian


*Средният бранш /мидстиймът/ включва превозване (по тръбопроводи, железопътни линии, баржи, нефтени цистерни или камиони), депозиране и търговия на едро на сурови или рафинирани нефтопродукти

Oryx Midstream Services, най-големият частен оператор на транзпортиране на суровия нефт в басейна на Permian, разгласи през днешния ден, че филиал на Qatar Investment Authority (QIA)е придобил забележителен дял в Oryx от филиал на Stonepeak Infrastructure Partners. Освен това QIA се ангажира да влага в развиването на Oryx, дружно с Stonepeak.

Общата инвестиция на QIA в Oryx ще бъде почти $550 милиона. От основаването си през 2013 година Oryx се утвърди като един от водещите оператори в междинния поток в басейна на Permian в Югозападните Съединени американски щати. Системите на Oryx транспортират суровия нефт до пазарните центрове за последна доставка до брега на Персийския залив. Има доставки и до вътрешни рафинерии и нарастващияекспортен пазар в Съединени американски щати. След довеждане докрай на останалата част от изгражданата система, общият транспортен потенциал на Oryx ще надвиши 900 000 барела дневно и достъп до голям брой варианти за превоз, предоставяйки на клиентите диференцираната еластичност на услугата, от която се нуждаят, с цел да усилят оптимално цената на тяхното произвеждане.

Изпълнителният шеф на QIA, Mansoor Al-Mahmoud, разяснява: " Ние имаме вяра, че Oryx съставлява мощна платформа в междинния бранш с голям капацитет за напредък.

Очакваме с неспокойствие да работим с нашите нови сътрудници в Stonepeak. Това придобиване е спомагателна проява на тактиката на QIA, с цел да увеличим размера на портфолиото си в Съединени американски щати и да влагаме повече в огромни инфраструктурни планове. " Партньорството е най-новото в поредност от вложения, подхванати от QIA в Съединени американски щати, където QIA има за цел през идващите години да усили вложенията до $45 милиарда.

Изпълнителният шеф на Oryx Brett Wiggs разяснява: „ Значимата инвестиция и ангажираност от QIA, дружно със мощната оперативна и финансова поддръжка на Stonepeak, ще ни разрешат да продължим да усилваме въздействието ни в басейна на Permian и да предоставяме най-високо равнище на обслужване на актуалните и бъдещите клиенти. Радваме се да ръководим Oryx в партньорство с тези вложители от международна класа. " Съоснователят и изпълнителен шеф на Stonepeak, Michael Dorrell, разяснява: „ Радваме се, че QIA влага дружно с Stonepeak в поддръжка на продължаващото развиване на Oryx. Вярваме, че Oryx е неповторимо позиционирана стратегическа платформа и главен северноамерикански инфраструктурен актив. Stonepeak and Oryx остават съсредоточени върху даването на сериозни услуги в междинния бранш за пригаждане на възходящия рандеман в Permian, а задължението на QIA към Oryx значимо способства за постигането на тази цел. "

worldoil.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР