Средният размер на натрупаните средства за втора пенсия най-после надхвърли

...
Средният размер на натрупаните средства за втора пенсия най-после надхвърли
Коментари Харесай

Спестяванията за втора пенсия най-после надхвърлиха 3000 лева

Средният размер на насъбраните средства за втора пенсия най-сетне надвиши 3000 лева Към 31 март 2019 година в партидите на родените след 1959 година има приблизително 3147.48 лева, демонстрира статистика на Комисията за финансов контрол. Оптимистичната вест важи обаче единствено за мъжете, където междинният размер на насъбраните средства е съвсем 3300 лева (3299.56 лева.). Жените са близо, само че към момента под границата от 3000 лева с 2986.02 лева, пресмята в. „ Сега “.

Хората, които първи ще се пенсионират с две пенсии - българите на възраст 55-59 година, имат към 4000 лева в партидите си. Мъжете в тази възрастова категория са натрупали приблизително 3971.38 лева, а дамите - 3884.54 лева Ясно е обаче каква ще е реакцията бъдещите пенсионери на тези суми. Очакванията на специалистите са първите кохорти пенсионери на промяната да са с минимални суми от втория дирек, а неотдавна на конференция по тематиката беше изразена и паника, че първите години ще са съпроводени с огромно неодобрение. Известно е, че доста партиди са кухи - направени са в миналото по някакъв мотив, само че в тях няма постоянни приходи на средства. Новите форми на работа като повърхностен работен ден и така нататък също водят до ниски суми.

На този декор общественото министерство към момента не е разгласило законопроекта, с който би трябвало да регламентира етапа на погашение на втората пенсия. Според показан преди година вид на промени универсалните фондове ще подсигуряват най-малък размер на втората пенсия. Изплащането ще е допустимо пожизнено или разсрочено, като изборът е стеснен съгласно сумата в партидата. С други думи, първите пенсионери надали ще имат избор, защото за тях събраното няма да стигне за пожизнена пенсия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР