Средният годишен ръст, който се наблюдава през последните години на

...
Средният годишен ръст, който се наблюдава през последните години на
Коментари Харесай

Прогноза: Цените на недвижимите имоти ще скочат между до 8% тази година

Средният годишен растеж, който се следи през последните години на цените на недвижими парцели е сред 8 и 10%, а упованията за тази година са да е сред 4 и 8%, разяснява ръководителят на Управителния съвет на Национално съдружие Недвижими парцели  Ирена Перфанова.

Хората са станали по-взискателни при покупка на парцели
 
Цените на жилищните парцели в София-център сега са сред 900 и 1500 евро на квадратен метър. Има предложения, както и действителни покупко-продажби за 2000 евро на квадратен метър за парцели в по-добро положение, в по-представителни здания и в местоположения, в които рядко излизат недвижими парцели, както и в здания с асансьори, което е типично за централната част. В южни региони междинната цена е 1000 евро на квадратен метър, а в комплексите - 700-850-900 евро на квадратен метър, добави Перфанова.

Жилищата в България още веднъж нарастват
 
Луксозният сегмент регистрира по-чувствително повишаване на цените на недвижимите парцели, само че това ще докара до миг на уталожване и ценовите равнища на този вид жилища първи ще спрат да се повишават, предвижда Ирена Перфанова.
 Луксозен апартамент, покупки, парцели
По думите й колкото са по-малки недвижимите парцели, толкоз по-бързо се продават и на по-висока цена. Имотите с несъответстващи цени могат да се задържат и за една година на пазара. Интересът към покупка на парцел за персонална приложимост и за инвестиция се ускорява поради ниските равнища на лихвите по депозитите и по заемите, разяснява Александър Бочев, член на Управителния съвет на НСНИ.

Договорена е най-голямата договорка за неподвижен парцел в България
 
През последните няколко години наклонността е доста хора да търсят различни способи за инвестиция и един от най-сигурните от тях е вложението в недвижими парцели, счита специалистът. Лихвите по ипотечните заеми също са на доста по-ниски равнища от преди две години.

Ръст от 24% на новото строителство регистрират брокери
 
Експертът уточни за образец възвръщаемостта на инвестицията при двустайните жилища, тъй като те са най-търсените сега парцели. В първокласния сегмент на пазара доходността не е доста по-различна. Необходимо е преди покупката обаче да се обмисли опцията за предоставяне чартърен. Много желани са здания с портиери, защита, които дават спомагателна сигурност на наематели, които не са българи, а работят в задгранични компании.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР