Средните възнаграждения в България нарастват с 10% през 2017 г.,

...
Средните възнаграждения в България нарастват с 10% през 2017 г.,
Коментари Харесай

Industry Watch: Интересът към работа в чужбина е най-голям в Търговище

Средните хонорари в България нарастват с 10% през 2017 година, а зад темпа стоят два фактора - засиленото търсене на служащи и демографските ограничавания

© Цветелина Белутова
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Leoni в последна сметка избра Плевен за новия си цех

Инвестицията в предприятието за окабеляване за коли ще бъде към 32 млн. евро
12 юни 2018
България остава на дъното по почасова претовареност в Европейски Съюз

В другия завършек на класацията е Холандия, където всеки втори през предходната година е бил на ненапълно работно време
8 юни 2018
Производителността на труда нараства с 2.3% през първото тримесечие

Добавената стойност пораства най-бързо в строителството и недвижимите парцели
7 юни 2018
Делът на емигриралите в Европейски Съюз българи нараства до 12.5% през 2017 година

Средно 3.8% от европейците живеят в страна членка, друга от родната си, отпред е Румъния с 19.7% от популацията
28 май 2018 Най-голям интерес към благоприятни условия за работа в чужбина демонстрират хората в Търговище и Перник. На всеки 37 души в столицата, които търсят информация по тематиката в интернет, дават отговор 100 души в Търговище и 95 души в Перник. Това демонстрира нов отчет на Industry Watch Biggest Cities Review. Слаб интерес към работа отвън България е забележим и във Враца, Благоевград и Варна, сочи оценката на специалистите. Според тях опциите за намиране на претовареност в други страни от Европейски Съюз оказват мощно въздействие върху заплатите по области и компликациите, които бизнесът среща при намиране на фрагменти.

Докладът прави оценка и до каква степен са налични цените на жилищата в най-големите градове в страната. Според сметките на Industry Watch най-скъпи по отношение на междинните хонорари по области са жилищата във Варна (с 14.4% над цените в София), а най-достъпни са тези в Пловдив.

Заплатите порастват

Средните хонорари в България нарастват с 10% през 2017 година, а зад темпа стоят два фактора - засиленото търсене на служащи и демографските ограничавания, означават специалистите на Industry Watch. Най-положителните трендове са в добивната индустрия и професионалните действия, където заплатите са високи, а и порастват бързо. От друга страна, заплащането изостава за работещите в хотели и заведения за хранене, строителството, аграрния и културния бранш. При тях освен че междинните хонорари са ниски, само че и измененията са минимални.

Миналата година България публично задмина предкризисния пик на заетостта - работещите през 2017 година бяха 66.9% от дейното население, до момента в който през 2008 година равнището беше 64%. Голяма част от нарастването на броя на работещите през предходната година идва от София и Пловдив. " Неслучайно общият приход на наетите лица, отчитащ както покачването на заплатите, по този начин и основаните работни места, се усилва най-осезаемо точно в тези две области на страната ", означават специалистите в отчета.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР