Средните училища в Англия също ще въведат носенето на маски,

...
Средните училища в Англия също ще въведат носенето на маски,
Коментари Харесай

Борис Джонсън реши! Задължителни маски в английските средни училища

Средните учебни заведения в Англия също ще вкарат носенето на маски, откакто сходна мярка влиза в действие в Шотландия от идващия понеделник.

По-рано от Даунинг стийт обявиха, че няма проекти за маски в британските учебни заведения, само че късно нощес изненадващо бе оповестена смяна в позицията на държавното управление.

Под мощен напън от шефовете на учебни заведения, профсъюзи на учителите и специалисти по здравни въпроси Борис Джонсън направи следващ завой в политиката на държавното управление.

Носенето на маски от деца над 12 години ще бъде наложително във всички учебни заведения в Англия, които са в региони с по-строги ограничавания поради пандемията.

От Министерството на образованието обявиха, че не престават да предлагат да не се носят маски в останалите учебни заведения, само че шефовете им са в цялостно право да ги вкарат, в случай че пожелаят това в името на сигурността на децата.

Става дума за потребление на маски в коридорите и местата, където се събират повече възпитаници от разнообразни групи. Децата обаче ще бъдат без маски в класните стаи, където са взети нужните ограничения за обществено разграничаване.

Маските ще бъдат наложителни и в учебните рейсове. Коментирайки смяната в позицията на управляващите министърът на образованието Гавин Уилямсън съобщи, че приоритет е да се подсигурява сигурността при завръщането на децата в учебните заведения.

Северна Ирландия също се разгласи за носенето на маски в учебните заведения, Уелс ще вземе решение през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР