Средната възраст на работещите общопрактикуващи лекари във Варненска област е

...
Средната възраст на работещите общопрактикуващи лекари във Варненска област е
Коментари Харесай

Средната възраст на личните лекари във Варна е 60 години

Средната възраст на работещите общопрактикуващи лекари във Варненска област е 60 години. Най-възрастният от тях е на 80 години. 29% от персоналните лекари работят отвън община Варна. В момента по контракт с РЗОК-Варна работят 271 експерти в групова и самостоятелна процедура.
През предходната година са закрити 8 практики, а са открити единствено две. Пенсиониране на лекаря, болест или гибел са най-честите аргументи за това. Най-голямата пациентска листа е във Варна, наброява 8195 души.
През последните два дни в РЗОК-Варна са постъпили сред 30 и 40 регистрационни форми за избор на персонален доктор от украински бежанци.
Междувременно от Българския лекарски съюз (БЛС) поддържаха настояванията на чиновниците в Здравната каса да им бъдат увеличени заплатите. От БЛС дефинират като обективни настояванията на сътрудниците си, работещи в РЗОК и НЗОК, които излязоха на митинги преди дни.
" Оценката за труда им е оскърбителна и демонстрира непознаване на отговорностите, които носят. Заплащането им не дава отговор по никакъв метод на голямото натоварване, на което са подложени ", разясняват от Българския лекарски съюз. От съсловната организация считат, че с изключение на нарастване на заплатите, е належащо и реформиране и усъвършенстване на щата в районните здравно-осигурителни каси в страната, както и усъвършенстване и улеснение на процесите на работа на работещите там.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР