Средната цена за нощувка в Lyric e 220 долара ©

...
Средната цена за нощувка в Lyric e 220 долара ©
Коментари Харесай

Airbnb инвестира 160 млн. долара в стартъпа за наем на жилища със специфичен дизайн Lyric

Средната цена за нощувка в Lyric e 220 $

© Christian Hartmann Американската платформа Airbnb влага 160 млн. $ в стартъпа за отдаване на жилища чартърен Lyric, оповестява Forbes, като прибавя, че това би развило още повече хотелиерския ѝ бизнес. В момента главната цел на компанията е да свързва туристите с наемодателите на обособени квартири за избран период от време.

Последното ѝ решение - придобиването на платформата за бързи резервации в бутикови хотелски стаи, също подсказва интереса ѝ за развиване в тази област. В момента Airbnb е с пазарна оценка от 30 милиарда $ , като присъединяване в нея имат играчите на имотния пазар Tishman Speyer и RXR Realty, както и вложителите FifthWall Ventures и основният изпълнителен шеф на Starwood Бари Стернлихт.
Общата сума от вложенията в Lyric е към 50% от дълга на компанията, което прави сумата, набрана от финансиране, общо 185 млн. $. Моделът ѝ е сходен на този на WeWork, която промотира наем на споделени пространства.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Бизнес моделът

Lyric наема цялостен етаж от жилищна постройка, след това подрежда всяка стая с мебели, подобаващи за фотоси в обществените мрежи, изключително Instagram - нещо, което доста съвременни заведения започнаха да постановат като наклонност. След това ги дава чартърен като хотелски стаи. Печалбите ѝ идват от разликата сред това, което заплаща на наемодателя, и сумата, която получава от престоя на гостите. Все повече вложения
По-рано тази година Airbnb поддържа стартъпа за коуъркинг офис пространство The Wing, както и софтуерната компания за отдаване на жилища чартърен Resy. През 2018 година Airbnb финансира и китайската компания за наем на жилища City Home.
" Търсенето и предлагането на недвижими парцели следват строго избран темп. Както е споделил Хенри Форд, " можеш да си вземеш кола в какъвто цвят искаш, стига да е черен ", споделя основният изпълнителен шеф в капиталовата Tishman Speyer. " Условието за конкурентоспособност при недвижимите парцели за 2019 година е еластичност, както при всеки различен бизнес ", прибавя той.

Средната цена за нощувка в Lyric e 220 $. Туристите имат избор от общо 500 жилището, които могат да прегледат през уеб страницата на компанията или посредством платформата Airbnb. Те могат да останат за няколко вечери или пък да се опитат да надминат върха от 304 нощувки. Всеки апартамент на Lyric включва комфортен матрак, спално долни дрехи и тоалетни такъми от потвърдени марки като Casper, Frette и Malin + Goez. Освен това в стаите има изложени картини или фотоси, които са обвързани с атмосферата или културата на мястото, където са отседнали гостите.

Добавена стойност

" Смятаме, че бизнесмените в екипа на Lyric могат да ни оказват помощ да обогатим прекарването на гостите и да помогнем да се почувстват по този начин, като че ли се намират в някой различен, по-добър свят ", разяснява Грег Грийли, който ръководи отдела за отдаване на домове чартърен в Airbnb. Намеренията на стартъпа, основан в Сан Франциско, са да употребява средствата от компанията за увеличението на жилищата чартърен до 2500 единици в период от 1 година.
Собствениците на недвижими парцели, които отдават жилищата на Lyric, оказват помощ на компанията да намира и наема по-бързо нови здания. Според основния изпълнителен шеф на стартъпа стаите за посетители могат да се употребяват и в дълготраен проект, освен за няколко дни.

" Предлагането на артикули, които дават отговор на потребителските потребности на другите клиенти, е потребно за обществото като цяло ", споделя Скот Ричлър, който е основен изпълнителен шеф в RXR.

Разбира се, не всеки е обожател на концепцията непознати туристи да се нанасят и да напущат стаите, когато си пожелаят. Друг стартъп на Airbnb - Niido, пострада от концепцията, откакто не съумя да се оправи с ръководството на жилищата в една от постройките във Флорида.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР