Средната цена на нощувка в парижките хотели в навечерието на

...
Средната цена на нощувка в парижките хотели в навечерието на
Коментари Харесай

Тройно увеличение на цената за нощувка в хотелите в Париж в навечерието на Олимпийските игри

Средната цена на нощувка в парижките хотели в навечерието на откриването на Олимпийските игри ще се утрои и ще надвиши хиляда евро, оповестява асоциацията на потребителите, представена от френското издание Le parisien.

„ 1033 евро е междинната цена за нощта на 26 против 27 юли 2024 година, спрямо 317 евро за тази от 12 до 13 юли, което е нарастване от 226% “, отбелязва асоциацията на уеб страницата си.

UFC-Que choisir посочи, че тези данни са получени въз основата на изследване измежду 80 хотела във френската столица. Сред тези хотели единствено 50% споделят, че към момента имат свободни стаи за церемонията по откриването. От асоциацията оповестиха, че „ 30% от хотелите, предлагащи стаи, изискват да се резервират най-малко две нощувки “, и прецизират, че „ това може да доближи до пет нощувки ".

Проучването на UFC-Que Choisir, оповестено седем месеца преди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, не е първото, което предизвестява за скока в цените на стаите. Средната цена за една нощувка в Ил дьо Франс се е нараснала от 169 евро през юли 2023 година на 699 ​​евро по време на Олимпиадата, съгласно отчет, направен през септември от Парижката туристическа и конгресна работа. Подобни равнища на нарастване се следят при платформи за отдаване чартърен като Airbnb.

Олимпиадата в Париж ще се организира от 26 юли до 16 август 2024 година. По време на най-голямото спортно събитие градът се чака да одобри до 20 милиона туристи.

Хиляди парижани възнамеряват да изоставен Париж по време на Олимпийските игри точно поради " напора на милиони туристи “, „ тълпите в превоза “, или даже „ несъразмерни цени в питейни заведения и заведения за хранене “, написа още Le parisien.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР