Средната температура на земя се очаква да нарасне с 4.8

...
Средната температура на земя се очаква да нарасне с 4.8
Коментари Харесай

Учени от Climate Сentral: Жегата неумолимо сграбчва София, температурите тук става като в египетския Порт Саид

Средната температура на земя се чака да нарасне с 4.8 градуса до края на века, само че заради капризите на географското състояние, някои места ще се затоплят доста повече, предвижда Climate Сentral - неправителствена организация, която сплотява учени и публицисти, която прави изследвания в региона на климатичните промени.

Според организацията София може да е градът с най-голяма цялостната смяна в температурите, които да набъбнат с 8,4 градуса до 2100 г Това ще направи летата в София, със междинна температура в този момент от 24,3 градуса, като тези в Порт Саид, Египет, където междинната температура е 32,6 градуса.

Този проблем ще се усети най-силно в градовете, показват от Climate Сentral, представени от vesti.bg.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

В партньорство със Световната метеорологична организация те са основали интерактивна карта, която демонстрира по какъв начин междинната лятна температура в бъдеще във всеки един от тези градове може да се съпоставя с температурите в този момент в други градове по света. В някои случаи става дума за прекосяване към нова климатична зона.

При сюжет за високо замърсяване, Отава, Канада, може да премине от сдържан към тропически климат, какъвто има Белиз.

Климатът в планинският Кабул, Афганистан може да стане като в крайбрежния Коломбо.
Горещият Кайро, Египет, може да стигне до още по-непоносимата горещина в Абу Даби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР