Средната сметка за отопление и топла вода през изминалия отоплителен

...
Средната сметка за отопление и топла вода през изминалия отоплителен
Коментари Харесай

10% от сметките за парно са точно изчислени

Средната сметка за отопление и топла вода през миналия отоплителен сезон е малко над 500 лв., демонстрират данните на топлиннит счетоводители. Докато в провинцията всеобщо топлофикациите регистрират всеки месец, в София съществена част от хората са с годишни изравнителни сметки.


Точно изчислените сметки за парно и топла вода в София са под 10%. Половината от потребителите имат да получават пари от „ Топлофикация “, а другата половина - да заплащат в допълнение.
Милена Стоянова, шеф на „ Техем “ : Сметките са малко по-ниски от предходната година като цяло повече хора имат суми за приемане вследствие на това  © Българска национална телевизия
По данните на най-големият топлинен счетоводител у нас близо една четвърт от хората с централно отопление имат да заплащат или получават до 100 лв..
Милена Стоянова, шеф на „ Техем “ : Около 25% от нашите клиенти приблизително имат суми за доплащане или приемане от порядъка на 10 лв., т.е. към 10 лв. е разликата в края на отоплителния сезон, което значи за нас, че прогнозните сметки са били правилно пресметнати.  © Българска национална телевизия
Средната сметка за отопление през предишния сезон за апартамент до 50 квадрата е близо 370 лв., за огромен апартамент до 100 квадрата топлото пък е коствало 707 лв..
Петя Маргаритова, шеф на „ Нелбо София “ : Потребителите привикват с новия метод за пресмятане на дяловете и към този момент надлежно резултатите при изравнителните сметки. Положителното, което виждаме като наклонност, че много от потребителите ни, които са се били отказали от отопление в изтеклия отоплителен сезон, възвърнаха своето прилагане.
Топлинните счетоводители припомнят, че крайният период за обжалване на изравнителните сметки преди да влязат във фактурите е 30 дни след приемането им. След това тече още 60 дневен период за обжалване на самите фактури.
 © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР