Средната работна заплата в България мина за първи път границата

...
Средната работна заплата в България мина за първи път границата
Коментари Харесай

Средната заплата се вдигна, ето колко стана

Средната работна заплата в България мина за първи път границата от 1200 лева месечно и през декември 2018 година е станала 1205 лева Това демонстрират данни на Национален статистически институт, оповестени в сряда.

Тя е повишена с 4,8% спрямо предходното тримесечие, а на годишна база се е нараснала с 6,9%. Това е по-малко от растежа от десетина %, с който се увеличаваха заплатите всяка година от към 2013 година насам. На процедура междинното нарастване е със 70 лева, в случай че съпоставяме декември със септември 2018 година И е със 130 лева по-висока в сравнение с, междинната заплата година по-рано, отбелязва 24 часа.

Нарастването на междинното възнаграждение надалеч не е отмерено във всички сфери на активност. В IT бранша да вземем за пример растежът е най-голям и в случай че наклонността продължи със същите темпове, още в края на годината междинното възнаграждение на програмистите, компютърните инженери и останалите заети в тази сфера ще доближи и надмине 3000 лева месечно.

Увеличението на междинното възнаграждение също по този начин е по-ниско от обещаното от премиера повишение на заплатите на служителите със приблизително 10% за тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР