Средната месечна температура през юли се очаква да бъде около

...
Средната месечна температура през юли се очаква да бъде около
Коментари Харесай

Горещ ще е юли с гръмотевични бури в първите му дни

Средната месечна температура през юли се чака да бъде към и над нормата: сред 22 и 26 градуса за равнините, сред 18 и 21 градуса - за високите полета и сред 6 и 13 градуса за планините. Това заяви за Българска телеграфна агенция Анастасия Кирилова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Най-ниските температури през юли ще са сред 13 и 18 градуса, а най-високите - сред 37 и 42 градуса. Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър.

Юли ще стартира с най-вече слънчево и горещо време. На 2 и 3 юли ще нахлува студен въздух и температурите ще се намалят доста. Ще се развият гръмотевични стихии, ще има и условия за градушки. Около средата и през втората половина от първото десетдневие ще се откри най-вече слънчево и изсъхнало време, с развиване на купеста облачност в следобедните часове. По-голяма възможност за валежи на обособени места има към 8-9 юли. Температурите ще се покачат и ще бъдат към естествените.

В началото на второто десетдневие тук-там ще превали и температурите едва ще се намалят. През идващите дни ще е слънчево и изсъхнало. Около средата и към края на интервала ще има възможност за развиване на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни превалявания на обособени места.

През множеството дни от третото десетдневие ще бъде слънчево с температури към и над нормалните. Повишена възможност за превалявания има към 21 и към 24-26 юли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР