Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава. Това каза

...
Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава. Това каза
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Средната класа е гръбнакът на стабилната обществена страна. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София по време на полемика в Хасково. Той беше поканен за присъединяване в нея от ръководителя на организацията на социалистите в града Делчо Тонев.
В диалога се включи и заместник-председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София проф. Ваня Добрева. Пред социалистите от Хасково Калоян Паргов още веднъж сложи въпроса за това чия партия би трябвало да бъде Българска социалистическа партия. Той съобщи, че в идната акция за избор на ръководител желае да взе участие в сериозна и смислена полемика за бъдещето на партията.

" Много рецензии получих след опита ми да повдигна за разискване тематиката за междинната класа, призна той. - Вече 30 години ни задават въпроса чия партия е Българска социалистическа партия. Време е да си отговорим. Кого пазиме? Средната класа е гръбнакът на обществото. Не са олигархичните формирования и икономическите структури от подобен вид. Българска социалистическа партия би трябвало да се бори за предпазено право на труд на хората, които се намират под линията на беднотия. На тях би трябвало да осигурим вероятност и да ги защитим от употребата на капитала.

Затова уверено считам, че нашият блян, дълготрайната ни цел би трябвало да бъде построяването още веднъж на междинна класа, която да бъде хубавичко основа на една постоянна обществена страна. Българска социалистическа партия е партия на трудещите се. Но освен на хората на наемния труд. Защото през днешния ден има доста работещи, които са самонаети. И Българска социалистическа партия не може да няма отношение към тях. Много ми се желае Българска социалистическа партия да не имитира правене на политика. Да не имитира лява политика. И доста ясно да си дава сметка за изискванията, в които би трябвало да прави лява политика ".

Калоян Паргов уточни три основни думи, които наложително би трябвало да са в речника на всички в Българска социалистическа партия в идната акция - консолидация, държавност и еволюция. " След борбата със себе си, на партията й следва борба за властта, сподели водачът на столичните социалисти. - Подготовката на Българска социалистическа партия за парламентарните избори стартира тъкмо в този момент, със спечелването на борбата със себе си. Затова консолидацията на партията и на лявото е толкоз значима.

На локалните избори през предходната есен в София показахме по какъв начин е допустимо да се случи. Този модел можем да го използван и в други градове на изборите, които предстоят. Говорим и за консолидация на онази част от обществото, която желае смяна на модела на ръководство в България. Държавата ни сега е сложена в патова обстановка. Активната прокуратура не може да размени слабостите на институциите и ръководещите партии, които не оферират действителни решения на българското общество.

Държавните институции сега са делегитимирани. Очевидна е тоталната липса на доверие към тях поради невъзможността им да се оправят с провокациите. Липсва държавност. Разбира се, нужна ни е и еволюция. Еволюция в мисленето. Ако се опрем на прагматичността, на балансираността, на достолепието и патриотизма, резултатите няма да закъснеят. Всичко това би трябвало да бъде вплетено в посланията и в излъчването на Българска социалистическа партия, с цел да можем дружно да реализираме триумф ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР