Средната брутна месечна заплата в IT сектора в България достигна

...
Средната брутна месечна заплата в IT сектора в България достигна
Коментари Харесай

Средната заплата в IT сектора у нас гони 3300 лв.

Средната брутна месечна заплата в IT бранша в България доближи 3270 лева, което е със 7% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Това е секторът с най-висока заплата в България, като след него се подрежда финансовият отрасъл със междинна заплата от 2287 лева Разликата сред първия и втория най-добре заплатен стопански бранш у нас е сензитивна и съставлява цели 43%. На трето място по високо възнаграждение е секторът на енергетиката с 2105 лева брутна месечна заплата, демонстрират данните на Национален статистически институт към края на полугодието.

Средната брутна месечна работна заплата в България към края на полугодието е била 1355 лева, което е с 6% повече в съпоставяне със същия интервал предходната година, демонстрират данни на Национален статистически институт.

В държавната администрацията повишаването на заплатите за последната една година е с 7%, а в частния бранш – с 6%.

Най-голямо e нарастването в икономическите действия " Операции с недвижими парцели " - с 15.6%, " Образование " - с 12.2%, и " Доставяне на води; канализационни услуги, ръководство на боклуци и възобновяване " - с 9%.

Най-ниски за заплатите в хотелиерството (647 лева.) и селското стопанство (973 лева.) - " Селско, горско и рибно стопанство " - 973 лв..  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР