Средната брутна месечна работна заплата през третото тримесечие на 2018

...
Средната брутна месечна работна заплата през третото тримесечие на 2018
Коментари Харесай

Средната работна заплата през третото тримесечие в Ловешко стигна 906 лв.

Средната брутна месечна работна заплата през третото тримесечие на 2018 година в Ловешка област е 906 лв. и нараства по отношение на второто тримесечие с 0.4 %. Това регистрират от Отдел "Статистически проучвания " - Ловеч. В публичния бранш тя е по-висока от междинната за региона с 5.8 на 100 и с 8.2 % по-висока спрямо частния бранш.

През регистрирания интервал междинната брутна месечна работна заплата нараства с 12.3 % спрямо третото тримесечие на миналата година.

В съпоставяне с останалите области на страната през второто тримесечие област Ловеч е на 11-то място по индикатор междинна брутна работна заплата.

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правно отношение в област Ловеч към края на септември т.г. понижават с 0.8 на 100 по отношение на края на юни 2018 година, като доближават 32.7 хиляди.

Най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правно отношение в дейностите "Преработваща индустрия ", "Търговия, ремонт на коли мотоциклети " и "Образование ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР