Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се

...
Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се
Коментари Харесай

Кметицата на Крумовград сравни Борисов с Хаджи Димитър

Средна заплата от 2000 лева до 3000 лева ще се дава на човек в новия рудник „ Ада тепе “, а по 200 индивида ще бъдат на работа на една промяна. Около рудника е построена извънредно добра инфраструктура. Това стана ясно при идването на премиера Бойко Борисов. Както не един път в последните месеци министър председателят седна зад кормилото на джипа, а пътуването му беше излъчено онлайн във фейсбук.

На формалната гала по откриването на новата мина с изключение на министър председателят и финансовият министър Владислав Горанов, участва и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, и кметът на Крумовград Себихан Мехмед. Всички те бяха посрещнати с гайди в "Ада тепе "

Рудникът е първият, който се открива в България за последните 40 години. Той е за рандеман на злато и сребро. В него канадската компания "Дънди Прешъс Металс " е вложила над 160 млн. $.

Преди самото разкриване Мехмед предложения Борисов и другите посетители за обща фотография и изясни, че министър председателят е като Хаджи Димитър.

Бойко Борисов инспектира и пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възвръща. Според регионалния шеф на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати.

"Преди заплатите на ходжите са били много по-малки. С отпуснатите пари в този момент умерено могат да живеят, а не да работят на няколко места ", означи Чанев. Борисов пък подсети, че парите са отпуснати от българската страна, а не от турската.

“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е извънредно удовлетворен, че за тях се грижи българската страна, а не чужда”, сподели още регионалният шеф на Кърджали. Той уточни, че в село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. "Пътят беше в извънредно положение. Един огромен проблем беше решен”, разяснява Чанев. Премиерът добави, че са отпуснати пари и за свлачище в региона.

"Влади, тук е България, освен на жълтите павета ", обърна се той към министъра на финансите Владислав Горанов.

На влизане в Крумовград регионалният шеф Никола Чанев се похвали, че в града има и нова автогара. “Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, добави Борисов и поздрави жители.

"В последна сметка когато има работа и развиване, няма етническо разделяне и хората са усмихнати ", разяснява Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР