“Средиземноморското сътрудничество е приоритет за България - подкрепяме съвместните проекти,

...
“Средиземноморското сътрудничество е приоритет за България - подкрепяме съвместните проекти,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Захариева участва в министерски форум на Съюза на Средиземноморието

“Средиземноморското съдействие е приоритет за България - поддържаме взаимните планове, свързани с младежта, връзките сред хората от другите страни в района. Работата с младежите, обезпечаването на обучение и претовареност и контакти сред тях са извънредно значими, изключително за предварителната защита на екстремизма и радикализацията.”

С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към участниците в Четвъртия районен конгрес на Съюза на Средиземноморието в Барселона, който се провежда под съпредседателството на Върховния представител по външната политика и политиката за сигурност Федерика Могерини и министъра на външните работи и на емигрантите на Хашемитското кралство Йордания Айман Сафади, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Домакин е първият посланик на Кралство Испания Жозеп Борел, а в срещата участваха 21 външни министри.

Българският първи посланик акцентира, че страната ни е подготвена да бъде хазаин на събитие, проведено от Съюза на Средиземноморието, отдадено на висшето обучение и подвижността на преподаватели и студенти. “Тази година генералният секретар на Съюза на Средиземноморието господин Насър Камел бе два пъти в България - един път на публично посещаване и повторно за присъединяване в министерската среща по време на Българското председателство на Организацията на Черноморското икономическо съдействие (ЧИС) - посочи Захариева. - Вярвам, че връзката сред ЧИС и Съюзът на Средиземноморието може да бъде задълбочена, защото и двете организации имат общи провокации ", съобщи Екатерина Захариева.

Участниците в Четвъртия районен конгрес на Съюза на Средиземноморието разискаха и съдействието в региона на сигурността и миграцията, както и климатичните промени. Вицепремиерът Захариева се причисли към министрите, изразили своето отвращение от следващата кървава антисемитска демонстрация в немския град Хале.

Съюзът на Средиземноморието е интернационална организация на 43 страни от Средиземноморския басейн, основана през 2008 година България е член от самото му основаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР