Средиземноморският циклон, който обхваща Гърция, има предпоставки да се превърне

...
Средиземноморският циклон, който обхваща Гърция, има предпоставки да се превърне
Коментари Харесай

Бурите в Гърция се ожесточават

Средиземноморският циклон, който обгръща Гърция, има предпоставки да се трансформира в вихър с тропически ветрове съгласно синоптиците в южната ни съседка. Бурите в страната се ожесточават, създавайки съществени проблеми за морския превоз. Високите елементи на планина Олимп са покрити със сняг, осведоми кореспондентът на БНР в Гърция.

Днес се чака мощните ветрове в страната да доближат до 9-10 бала по скалата на Бофорт. Само в област Атика мощните пориви са изкоренили над 400 дървета , което е предизвикало доста проблеми с електроподаването.

 Силни морски стихии в Гърция, кораби и фериботи остават по пристанищата
Силни морски стихии в Гърция, кораби и фериботи остават по пристанищата

Вълнението на морето тук-там доближава до 10 бала

Фериботните връзки с островите са мощно наранени. Властите не разрешиха излизането в намерено море на всички плавателни съдове.

Остава в действие възбрана за корабите да напущат пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврион, Волос, Кавала и Александруполис.

Не се реализират никакви постоянни морски връзки с Аргосароническите острови.

Затворени са фериботните линии: Рио - Андирио, Глифа - Агиокамбос, Агия Марина - Неа Стира, Аркица - Едипсос, Кавала - Принос, Александруполис - Самотраки, Керкира - Лефкими. Отворена е линията Керамоти - Тасос. Не се извършват и курсовете от Килини до Закинтос и Кефалония, написа Българска национална телевизия, базирайки се на Българска телеграфна агенция.

На остров Лесбос вълните са изхвърлили на сушата лодки и яхти. Стана ясно, че през вчерашния ден пристанището на Егина е изтеглен ветроходен съд с двама непознати жители на борда. Плавателният съд станал неуправляем заради механична щета.

Силният вятър също по този начин е провокирал бързото разпространяване на пожарни огнища в най-вече горски масиви.
Съобщава се за евакуация на поданици на село на остров Кефалония, където огънят е достигнал до къщите на хората.

Метеоролозите предвиждат към края на седмицата вятърът да отслабне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР