Средиземноморски циклон ще премине през нашата страна и през следващите

...
Средиземноморски циклон ще премине през нашата страна и през следващите
Коментари Харесай

Внимание: Поледици

Средиземноморски циклон ще премине през нашата страна и през идващите 48 часа ще вали най-вече дъжд.

Превалявания от сняг през днешния ден може да има единствено в северозападните региони, където са в действие и предизвестия за заплаха от поледици. Те са годни за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и София-област.

Максималните температури ще са от 1-2 градуса тук-там в Северозападна България до 10-11 градуса в крайните югозападни региони и по Черноморието.

Утре в по-голямата част от страната преваляванията ще са обилни. В западната и централната част на Дунавската низина, при съществуване на снежна завивка и температури близки до нулата, още веднъж ще има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и ще нахлуе леден въздух. В нощта против четвъртък в Северна България и по високите западни полета ще завали сняг, в Южна България ще продължи да вали дъжд. До четвъртък вечер преваляванията ще спрат и вятърът ще отслабне. През идващите дни, обаче, ще е студено, изключително заран, когато температурите ще падат и до минус 10 градуса тук-там.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР