Средиземноморски лаврак е пълното име на тази авторска рецепта на

Средиземноморски лаврак е пълното име на тази авторска рецепта на ...

Средиземноморски лаврак."Средиземноморски лаврак" е пълното име на тази авторска рецепта на Георги Ерменков. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече заГеорги Ерменков - тук, а за проекта - в края на текста.

Флажолето сварете на бавен огън и шокирайте с лед и вода. Повторете същото и с граха. Измийте картофите и сварете на бавен огън, след което нарежете на няколко парчета. Изпечете филето лаврак и мидата на плоча, овкусени с бял пипер.

В подходящ басан смесете микросалатките и всички останали продукти и ги овкусете. В подходяща чиния сипете салата и отгоре сложете филето лаврак и мидата. Поръсете с малдонска сол.

Необходими продукти за 1 порция

180 г филе от лаврак
1 мида Сен Жак
50 г фасул "Флажоле"
50 г микс микролиста
50 мл зехтин
40 г пресни картофи
35 г сос "Айоли"
10 г резене (фенел)
10 г грах
10 мл сок от лайм
10 г пържен лук
10 г салата "Валериана"
5 г пюре от малини
5 г трюфел
5 г кълнове от ряпа и броколи
цвете за декорация
5 г малдонска сол
1 г бял пипер

В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което трябва да знаете за:Съвременна българска кухня (77)

Източник: dnevnik.bg