Средиземноморието е топ дестинация и привлича много туристи. Но все

...
Средиземноморието е топ дестинация и привлича много туристи. Но все
Коментари Харесай

Пет тайни плажа в Гърция, за които знаят само местните

Средиземноморието е топ дестинация и притегля доста туристи. Но към момента съществуват божествен кътчета с впечатляващи крайбрежни линии, за които знаят единствено локалните поданици, написа Дарик.

Ето 5 секрети плажа в Гърция:

Каравостаси, северозападния бряг

500 метра дълъг и в непосредствена непосредственост до Сивота и Парга , скритият плаж е единствено на няколко километра след отбивка от крайбрежната автомагистрала. В южния завършек на плажа може да се види напълно дребна част от остров Корфу на хоризонта. Ако обичате изолираните, само че добре поддържани плажове, търсенето на Каравостаси си заслужава.



Гарденос, Корфу

Гарденос е последният огромен плаж по югозападното крайбрежие на Корфу . Плажът е необятен и дълъг към 2 километра, а хората, които обичат спокойствието, могат да си починат там, тъй като на Гарденос няма нито атракции, нито плажни питейни заведения. Скритият плаж предлага чадъри и шезлонги, само че цената им е доста по-ниска от нормалната за Гърция.

Петани, Кефалония

Най-големият от Йонийските острови предлага два от най-известните плажове – Миртос и Анисамос . Въпреки това съществува обаятелен дребен плаж с пясък и камъчета в северозападното крайбрежие на не толкоз посещавания полуостров Палики. До Петани се доближава по прохладен и стръмен път, само че рискът да се пребиете си заслужава, поради слънчевото уединение, дребното закътано кафене и правото да се фукате, че сте разкрили това скъпо богатство.
Лигарис, Скиатос

Остров Скиатос има повече от 50 плажа по крайбрежието си . Северните плажове са доста по-рядко посещавани от южните поради сложната си досегаемост. Ако притежавате 4х4 автомобил обаче, можете да достигнете до малко 200 метрово плажче, покрито с камъчета, където ви предлагаме да посетите чудесната плажна таверна. Ако желаете даже още повече мистериозност и изолация, наоколо до заведението е налично малко заливче на име Кехрия.

Куфонисия, Циклади

Плажът е прикрит сред огромните цикладски острови Наксос и Аморгос . Куфонисия е формиран от две дребни островчета – Горна и Долна Куфонисия, които са разграничени с 200 метров морски канал. Този див гръцки плаж е съвършен за хората, които търсят усамотение на слънчево и леко каменисто място.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР