Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост

...
Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост
Коментари Харесай

У нас няма условия за мафия, заяви вътрешният министър

Средата за сигурност в България се отличава с относителна резистентност и непоклатимост. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови незаконни структури на национално равнище и групировки от мафиотски вид, както и незаконни действия с необятен публичен резонанс.

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов при откриването на конференция в СУ " Св. Климент Охридски " за противодействието на проведената престъпност.

Той уточни, че вследствие на ограниченията и политиките, подхванати от българските държавни управления и Министерство на вътрешните работи, е реализирано свиване на престъпните пазари и незаконните благоприятни условия, както и понижаване на възможностите за финансиране на незаконни групи.

Маринов сподели, че нито една страна не би могла да се оправи с проведената престъпност, в случай че няма съдействие и тесни връзки сред правоохранителните органи, научната общественост и бизнеса.

През 2018 година у нас са разкрити четири незаконни заводи за произвеждане на цигари. По думите на министъра през първите пет месеца на 2019 година са хванати 33 млн. къса незаконни цигари и е предотвратена вреда за бюджета от над 6 млн. лв..

България сполучливо си партнира с задграничните служби против трафика на опиати, а последният образец за това е разкритият канал за трафик на хероин посредством български куриери, по въздух, с куфари с двойно дъно. Иззетият хероин и наркотични субстанции са били към 40 кг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР