Средата на юни е, лятото е тук, а новините са

...
Средата на юни е, лятото е тук, а новините са
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 17 юни

Средата на юни е, лятото е тук, а новините са като за лято – изчезнали. В последна сметка обаче на места се намира по нещо – дано забележим какво
Вестник " Сега "
Матурата по британски език е протекла доста неприятно – междинният спад в резултата е цели 18 точки! Явно и Game of Thrones не оказва помощ, с цел да учат децата британски – или пък учителите не са се доста сетили да употребяват подобен вид метод. За пръв път от години първите две места се заемат не от британски, а от математически гимназии, СМГ и Първа частна математическа гимназия. За съпоставяне предходната година в Топ 10 имаше единствено две математически гимназии, и то от четвърто място нататък.
От МОН не дадоха свястно пояснение на понижението в резултата. Според тях се дължи на обстоятелството, че това е най-масовата втора матура - британският е определен от над 14 000 деца, като част от тях съгласно министерството не са избрали най-подходящия изпит и са надценили знанията си. Ведомството по този начин и не призна, че има неточности и подвеждащи въпроси в матурата.
Вестник " 24 часа "
Македонски историци не дават Гоце Делчев, написа медията. На първо място е представен проф. Драги Георгиев, шеф на Института за национална история и началник на македонския екип в взаимната комисия, основан по силата на Договора за добросъседство. Георгиев споделя, че в македонските учебници Гоце Делчев ще остане македонски бунтовник и по никакъв метод няма да одобри, че би трябвало да бъде приет за българин.
Вестник " Труд "
Основната тематика касае туроператорите и по какъв начин поради нови условия от страна на страната би трябвало да се вършат нови вложения, стигащи до 50 000 лв.. Става въпрос за свързаността с Национална агенция за приходите и какво би трябвало да се регистрира непосредствено пред данъчните. Само че на доста компании май им е по-евтино да идат в чужбина, в сравнение с да седят в България при такова състояние.
Вестник " Монитор "
Толкова е безинтересно тук, че от досада човек може да огледа от какво този път храбрите вестникари бранят Делян Пеевски. От жаби го бранят – от Frognews. Ние от дълго време мислим, че Пеевски е задоволително огромен да се пази самичък, само че очевидно мислим неправилно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР