Сред земеделските стопани в Добричка област се очаква с голям

...
Сред земеделските стопани в Добричка област се очаква с голям
Коментари Харесай

Земеделците в Добричка област очакват финансова подкрепа за създаване на къси вериги за доставки

Сред земеделските стопани в Добричка област се чака с огромен интерес финансовата поддръжка за основаване на къси вериги за доставки по Програмата за развиване на селските региони. Това заяви при представянето на новите благоприятни условия за финансиране на планове с европейски средства през 2019 година ръководителят на Областния информативен център /ОИЦ/ Геновева Друмева. По думите ѝ две браншови организации на пчеларите в района към този момент са създали запитвания по какъв начин могат да бъдат подкрепени за развиването на локалния пазар.

Мярката за поддръжка на съдействието сред участниците във вериги на доставки, която се чака да бъде отворена, разполага с общ бюджет от 8 000 000 евро. Късите вериги на доставки включват не повече от един медиатор сред земеделския собственик и потребителя, разясни ръководителят на центъра.

С началото на новата година и четирите локални инициативни групи, измежду които е и рибарската "Шабла-Каварна-Балчик ", оповестиха работните си стратегии и процедурите, по които ще набират планове. С максимален бюджет - от над 6 000 000 лв., акумулиран от няколко европейски стратегии, разполага локалната инициативна група "Балчик-Генерал Тошево ", показаха от осведомителния център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР