Сред запорираното имущество на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков

...
Сред запорираното имущество на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков
Коментари Харесай

Чоков със запориран столичен имот за 500 хил. и коли за 320 хил.

Сред запорираното имущество на някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков има столичен парцел на стойност 500 000 лв. и автомобил на стойност 217 000 лв..

Това стана ясно, откакто предходната сряда, 10 октомври, ръководителят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заяви, че магистратите от Софийския градски съд (СГС) са почели желае на антикорупцията да се запорират парцели на Чоков за 3.2 милиона лв. .

Точната стойност на запорираното имущество възлиза на 3 217 984 лв.. Обектите са както на Чоков, по този начин и на неговите брачна половинка и двамата му синове. Процедурата против Чоков е почнала след съобщение за повдигнато обвиняване за лихварство като делото към момента е висящо.

 Запорираха имущество за 3.2 млн. лева на Ценко Чоков и семейство
Запорираха имущество за 3.2 млн. лева на Ценко Чоков и семейство

Антикорупцията поискала запор на 153 парцела на Чокови

Запорирани са общо 153 недвижими парцела в землището на село Галиче.
Става въпрос за 94 ниви с обща повърхност 1 570, 910 дка, 41 лозя с обща повърхност от 42,968 дка, 3 горски площи от общо 11,599 дка, 1/2 идеални елементи от 5 нив и с повърхност от 93,350 дка, трайни насаждения.

Обект на обезпечителните ограничения са и 7 имота в селото, върху 4 от които има солидни постройки.

На територията на София Чоков е с запориран парцел със застроена повърхност 236 квадратни метра и прилежащи към него 2 паркоместа за 500 000 лв..

Запорирани са и 4 автомобила. Най-скъпият от тях възлиза на стойност 217 000 лв. . Другите коли са надлежно за 50 000 лв., 45 000 лв. и 6 800 лв..

Наложени са запори на банковите сметки на Чоков и брачната половинка му.

Запорирано е взимане в размер на 350 000 лева, представляващо възложен заем от свързани лица.

 Ценко Чоков пуснат под домакински арест
Ценко Чоков пуснат под домакински арест

До момента той беше в ареста

Искът на антикорупцията е поради обвиняването на Чоков от месец май 2016 година. Обвинението - Чоков е управлявал незаконна група за лихварство.

Припомняме, Чоков беше оневинен по това обвиняване на първа инстанция . По другите две обвинявания обаче - за похищение, побой и за палеж на автомобил, някогашният кмет на Галиче беше наказан на 4 години и 6 месеца затвор .

Чоков чу присъдата си на легло в правосъдната зала поради здравословни проблеми. По здравни аргументи същият все още не е зад решетките, а е под домакински арест - в жилище в София.

 Ценко Чоков не е към този момент кмет на Галиче
Ценко Чоков не е към този момент кмет на Галиче

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване

Припомняме, кметът на Галиче Ценко Чоков беше задържан в продължение на седем месеца до 9 януари 2017 година откакто прокуратурата разгласи, че е провела двумесечно следствие по отношение на нарушавания в активността на кметството.

Отделно на това той бе задържан по обвиняване за ръководена на проведена незаконна група за рекет, изнудване и побой . Самият Ценко Чоков беше в ареста с поредност от обвинявания . Неговият наследник, откакто бе оневинен по друго дело за побой , също бе задържан дружно с родителя си.

Обвиненията против Ценко Чоков пристигнаха и след серия от репортажи от село Галиче и обвинявания от страна на негови съселяни за тормоз, в това число и за палеж на коли .

Първоначално обаче Ценко Чоков стана национално прочут при провеждането на локалните избори, когато заведе на курорт част от съселяните си , а тържеството за успеха му на изборите беше с впечатляващо музикално оформление.

По-късно, на 5 октомври Върховен административен съд реши, че Чоков към този момент не е кмет на Галиче. Решението на Върховен административен съд беше след повече от четири месеца след постановлението на административния съд на Враца. Върховните съдии потвърдиха решението Ценко Чоков да бъде отхвърлен от поста .

Съдът тогава анулира решението на Общинската изборна комисия от началото на май месец, която се базира на правото на Чоков да употребява неплатен отпуск и остави скандалния кмет на поста му, отменяйки решението на ЦИК за предварително преустановяване на мандата му .

Решението на висшите магистрати е, че директно определените от електората длъжностни лица мат право на заплатен, само че не и на неплатен отпуск.

 Свидетели се отхвърлят от показанията си за терора на Ценко Чоков
Свидетели се отхвърлят от показанията си за терора на Ценко Чоков

Били принудени да дадат неверни показания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР