Сред загиналите при израелските удари е лидерът на палестинската групировка

...
Сред загиналите при израелските удари е лидерът на палестинската групировка
Коментари Харесай

Напрежение между Израел и Газа. Поне 10 палестинци - убити при удар от Тел Авив

Сред починалите при израелските удари е водачът на палестинската формация " Ислямски джихад " Тайсир Джабари. Израел сподели, че ударите са последвали " непосредствена опасност от " Ислямски джихад ".

Петгодишно момиченце в Газа също е умряло, споделиха локални здравни чиновници, а десетки други са ранени.

Повечето от изстреляните от Ивицата Газа ракети са били прихванати от израелския противоракетен щит " Железен купол ", само че сирените звучаха в редица израелски градове през цялата нощ.

Израелските отбранителни сили (IDF) оповестиха, че са възобновили ракетните удари против голям брой позиции на бойци в Газа, продължавайки офанзивите до ранните часове на събота сутринта.

Размяната на огън през нощта бележи най-сериозната ескалация на напрежението от 11-дневната война през май 2021 година, при която починаха повече от 200 палестинци и дузина израелци, преди да бъде контрактувано преустановяване на огъня.

Съобщава се, че Египет, който е работил като медиатор сред двете страни в предишното, още веднъж предлага да работи като медиатор в опит да предотврати по-нататъшна ескалация. Властите в Кайро се подготвяха в събота да одобряват евентуална делегация от представители Палестина като част от този развой, оповестиха медии в Египет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР