Сред украинските военни възникна безпокойство поради смущенията в работата на

...
Сред украинските военни възникна безпокойство поради смущенията в работата на
Коментари Харесай

CNN: 1300 терминала Starlink, използвани от ВСУ, вече не работят поради проблеми с финансирането

Сред украинските военни породи безпокойствие заради разстройствата в работата на 1300 терминала Starlink на SpaceX заради липса на финансиране. Това заяви CNN в петък, 4 ноември, базирайки се на свои източници, оповестява Известия.

Сателитите са благосъстоятелност на SpaceX на американския милиардер Илон Мъск. Прекъсването на Starlink в Украйна стартира на 24 октомври, което го трансформира в „ голям проблем “ за националистите, които с право се притесняват, че могат да изгубят достъп до значима интернет услуга.

Както оповестиха украинските медии през октомври, украинското министерство на защитата е поискало от Обединеното кралство да финансира употребата на спътниците. Сметката възлиза на 3,25 милиона $.

Съобщава се, че Украйна е плащала на SpaceX 2500 $ месечно за всеки терминал, с цел да работи със Starlink, което довежда сумата до съвсем 20 милиона $ до септември. Източникът добави, че украинската страна просто не може да си разреши да заплати за услугите на системата.

Освен това самата SpaceX изиска от Пентагона да даде средства за работата на системата. Министерството на защитата на Съединени американски щати не изключи сходна опция, само че по-късно Мъск се съгласи да заплати за това от личния си джоб.

На 24 октомври притежателят и създателят на SpaceX удостовери, че сателитните информационни системи Starlink ще работят в Украйна без значение от финансирането на Пентагона.

Според военния специалист Игор Никулин Мъск е бил подложен на напън в Белия дом да финансира работата на сателитната информационна система Starlink в Украйна, заради което той се съгласи да промени решението си.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР