Сред тях са замъгляване на фона, анкети, въпроси и отговориGoogle

...
Сред тях са замъгляване на фона, анкети, въпроси и отговориGoogle
Коментари Харесай

Google Meet конкурира Zoom с нови функции

Сред тях са замъгляване на фона, анкети, въпроси и отговори

Гугъл Meet се снабдява с нови функционалности, които са сходни на тези в Zoom
(снимка: Гугъл Blog)

Платформата за видеоконференции Гугъл Meet получава някои нови функционалности, сходни на Zoom, в това число замъгляване на фона, поддръжка на Nest Hub Max, въпроси и отговори (Q&A ) и анкети, заяви Гугъл.

В момента на пазара има доста приложения за видеоконференции, като измежду най-популярните са Zoom, Skype, Microsoft Teams и други След като направи Meet безвъзмезден за всички консуматори, Гугъл вкара няколко функционалности, с които непосредствено конкурира Zoom.

Сега приложението за видеоконференции разрешава на потребителите да замъглят фона или да го заменят с виртуален декор. Те могат също да изберат и качат фонова фотография по собствен избор.

Гугъл вкарва тази функционалност с мисъл учениците и преподавателите. Тя ще бъде от изгода и за потребителите, които работят в офис. Например, в случай че имате значима публична среща, ще можете да скриете фона или просто да го размажете. Функцията е налично както в мобилните, по този начин и в настолните версии на приложението.

Meet предлага и оформления с плочки, които разрешават на потребителите да виждат до 16 участника по едно и също време. Първоначално единствено четири участника можеха да бъдат виждани по едно и също време. Сега Гугъл работи за прибавяне на до 49 участника към листата за аспект.

Освен функционалността за замъгляване на фона Гугъл Meet прибавя функционалности за проучване и въпроси и отговори (Q&A). Функцията за проучване ще разреши на домакина да прави изследвания в действително време по време на видео диалога, до момента в който посредством Q&A функционалността участниците във виртуалната среща ще могат да задават въпроси, без да прекъсват презентацията на домакина.
още по тематиката
Интересна нова функционалност е Hand Raising. Както подсказва името й, тя разрешава на участниците да вдигнат ръката си, когато желаят да споделят нещо по време на срещата.

Гугъл Meet ще получи и нова функционалност, наречена Meeting Attendance, с помощта на която домакинът ще знае какъв брой и кои са участниците във виртуалната среща.

Отделно от това, Гугъл дава обещание нова функционалност Breakout Rooms, която ще разреши на домакина да раздели огромни групи от участници на по-малки групи, с цел да водят едновременни полемики и по-късно да се върнат към главната среща.

Ще има и спомагателен надзор на модератора – той ще може да ръководи главните интервенции на приложението, в това число показване, присъединение, заглушаване и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР