Сред тях са и съветниците на руския президент Владимир Путин

...
Сред тях са и съветниците на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Украйна наложи санкции на още 200 руски граждани

Сред тях са и съветниците на съветския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков и Лариса Бричьова

Украинският президент Володимир Зеленски задейства през днешния ден решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за налагане на наказания против още 200 съветски жители и свързани с Русия лица, в това число съветниците на съветския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков и Лариса Бричьова. Съответният декрет беше оповестен през днешния ден на уеб страницата на украинската президентска канцелария, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията показва, че указът влиза в действие от деня на публикуването му. Санкциите се вкарват против физически лица, в това число против някои съветски политици, политолози, ръководители и чиновници на държавни предприятия, за период от 50 години.

В санкционния лист попадат някогашният началник на апарата на колегията на Военнопромишлената комисия на държавното управление на Русия и заместник-ръководител на канцеларията на съветското държавно управление Игор Боровков, заместник-ръководителят на " Ростехнадзор " Алексей Ферапонтов, ръководителят на дирекцията на Северния морски път Вячеслав Рукша.

Значителна част от глобените са представители на съветската държавна компания " Росатом ".

Освен това в листата е включен и жителят на Украйна, шефът на Запорожката АЕЦ Юрий Черничук.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР