Сред тях е 77-годишната Хана, която е роднина на сънародника

...
Сред тях е 77-годишната Хана, която е роднина на сънародника
Коментари Харесай

Българин е роднина на една от освободените от Хамас пленнички

Сред тях е 77-годишната Хана, която е родственик на сънародника ни Леон Исаков. Близките на Хана прекарват вчерашния ден пред тв приемника в с напрежение очакване да чуят името ѝ измежду тези на освободените от ислямистката организация.

" Като се стартира да пускат имената по малкия екран. Беше по един по два и просто чакахме да забележим и нейното име и в действителност това беше огромно облекчение, когато най-накрая се появи, което означаваше най-накрая, че тя е в положителни ръце ", сподели пред Леон Исаков.

Хана е вуйна на брачната половинка на Леон - Далия. Близо 7 седмици двамата не губят вяра, че тя ще се прибере вкъщи. Възрастната жена беше отвлечена при нападението на кибуца Нир Оз. Съпругът ѝ беше погубен, а за сина ѝ Елад дълго време нямаше никаква информация.

" Тази седмица най-накрая получихме информация, че е жив. Аз не знам дали на Хана са ѝ споделили за нейния мъж, който е погубен, и за сина ѝ, че към момента е в Газа ", разяснява Исаков.

Хана е прегледана от лекари и е в положително здравословно положение, само че не споделя за претърпяното през 49-те дни в плен.

" Не би трябвало да забравяме, че в този момент Хана е освободена от Газа и е в болница, само че няма дом, в който да се прибере, тъй като нейният кибуц е погубен. Синът ѝ го няма, мъжът ѝ го няма. Няма къде да се прибере ", сподели още българинът.

Над 150 души - цивилни и военни, остават заложници на " Хамас " в Ивицата Газа. Леон се надява съглашението за преустановяване на огъня да бъде удължено, с цел да се върнат още хора вкъщи.

Очакваше се през днешния ден да бъдат върнати на Израел още 14 пленници в подмяна на палестински пандизчии в Израел. " Хамас " обаче отсрочи стартирането на втората група и сложи нови условия - Тел Авив да се ангажира да пусне камиони с филантропична помощ в северната част на Газа.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР