Сред шума, хаоса и натоварения трафик в Пакистан, ярко изрисувани

...
Сред шума, хаоса и натоварения трафик в Пакистан, ярко изрисувани
Коментари Харесай

Пакистански камиони като произведения на изкуството

Сред шума, хаоса и натоварения трафик в Пакистан, блестящо изрисувани камиони притеглят погледите. Защо се рисува по камионите и какъв брой коства това - вижте...

Изкуство на колела в пакистанския пристанищен град Карачи. Красиви рисунки, само че и социално-политически послания " транспортират " камионите по локалните пътища. Изрисуваните машини последователно се трансформират в международен феномен и ентусиазъм.

39-годишният Хайдер Али е един от създателите, които разкрасяват камионите. През годините той е изрисувал цяла сбирка, а някои от картините имат историческо значение.

Хайдер Али - художник: Рисунките на Беназир Бхуто станаха доста известни след убийството ѝ. Хората, които избират да я обрисувам, не са безусловно нейни последователи, има и такива, които в никакъв случай не са дали своят вот за нея. Но всички я харесват, тъй като е първата жена министър-председател на Пакистан.
Али е второ потомство художник, който се учил от татко си по какъв начин да трансформира камион в произведение на изкуството. Първият му опит е на 6-годишна възраст, а през днешния ден към този момент насочва послания посредством своите работи.

Хайдер Али - художник: Нашето обръщение е за мир и обич по света. Вижте, принцеса Даяна не е от нашата страна, само че хората са чували името ѝ, тя е известна и по тази причина желаят нейна рисунка.
А самите водачи на камиони се гордеят с изкуството на колела. За тях това е метод да се освежат старите машини, само че също и да се притегли вниманието, което, от своя страна, води до повече поръчки и бизнесът върви.

Абдул Кадир - притежател на камион: Сега целия свят може да види красивите пакистански камиони по пътищата.
Все отново да се изрисува един камион не е на ниска цена - цената варира от 360 до 10 700 $. А фантазията на художника Али е някой ден да направи музей със своите камиони-творби.

А в прилежаща Индия група създатели основават реплики на международни паметници от скрап под мотото " Седемте чудеса на света ". Инициативата е част от държавен план, който цели да се оползотворят непотребните метали в Ню Делхи.

И по този начин се раждат версии на Тадж махал, статуята на Исус в Рио, египетските пирамиди, римския Колизей, Статуята на Свободата, Айфеловата кула и наклонената кула в Пиза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР