Сред редовите служители на МВР зрее бунт заради рязко орязване

...
Сред редовите служители на МВР зрее бунт заради рязко орязване
Коментари Харесай

Само във Фрог: В МВР зрее бунт заради картите за градски транспорт

Сред редовите чиновници на Министерство на вътрешните работи зрее протест поради внезапно орязване добити обществени придобивки. След подготвяното орязване парите за облекла от 400 лева на 250 лева за огромна част от чиновниците, в това число за така наречен ЛРТП (работещи по трудово правно отношение, т. е. най-ниско платените), в този момент политическото управление се е прицелило в картите за градски превоз. Това наичи Фрог нюз от свои източници във вътрешното ведомство.
Припомняме, че след дълга битка от страна на синдиката на работещите по трудов контракт (т. нар. ЛРТП) преди няколко години бе решено карти за градски превоз в градовете, в които има такава социална услуга, да се дават и на тези чиновници (ЛРТП). Това са най-ниско платените длъжности в Министерство на вътрешните работи: чистачки, деловодителки и други По силата на закона за Министерство на вътрешните работи такива карти се поставят за всички чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са три групи. Първата група са чиновници по ЗМВР, така наречен първа категория труд. Втората група са чиновниците по трудов контракт (ЛРТП). Третата група са работещи по закона за държавния чиновник.

Служителите споделят, че от нова година тихомълком е отнета придобивката на работещите по закона за държавния чиновник. Сега се подготвяла заповед, с която от първи юли т. година тази облага се лишава за огромна част от работещите по трудов контракт (т. нар. ЛРТП), както и за чиновниците първа категория труд. Така увеличените заплати от нова година ще бъдат „ обезщетени “ с доста по-сериозно понижаване на месечния приход на чиновниците, а чиновниците „ зарадвани “ от тази „ вест “. От управлението на Министерство на вътрешните работи са споделили неофициално пред синдикалисти, че със спестените пари от орязване средствата за облекла и картите за превоз вътрешният министър Радев щял да прави ремонт на РПУ-та. Според редови синдикалисти сходно разбъркване е неприемливо.

Служителите на Министерство на вътрешните работи недоволстват от примиренческата позиция на ръководителите на полицейските синдикати. Голяма част от синдикалните шефове са „ хибридни “ служители на реда и пожарникари, т. е. получават по едно и също време пенсия и заплата за първа категория труд, което изцяло ги е отдалечило от проблемите на редовите чиновници, и единствената им цел е до навършване на 60 година да си получават няколко хиляди лева месечно от пенсия и заплата.

Според осведомени „ хибридни “ длъжностни лица, т. е. изпълняващи по едно и също време три функционалности – пенсионери, служители на реда първа категория труд и синдикални шефове, са ръководителите на СФС на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов и Илия Кузманов, на ССМВР Иван Павлов, на САСМВР Лукан Лазарски и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР