Сред пустинните пясъци на Арабския полуостров Хабиб Нурмагомедов – Орела

...
Сред пустинните пясъци на Арабския полуостров Хабиб Нурмагомедов – Орела
Коментари Харесай

Хабиб – Порие: Прелюдия към реванш с Конър или шока на годината

Сред пустинните пясъци на Арабския полуостров Хабиб Нурмагомедов – Орела ще направи своето дълго чакано завръщане в осмоъгълника. Непобедената съветска машина ще пази за повторно купата на UFC в лека категория против междинния първенец Дъстин Порие – Диаманта (САЩ) на шоу в Абу Даби довечера.
5-рундовото дерби от UFC 242 е типичен конфликт сред страйкър и граплър. Агресивният жанр на дагестанеца ще се изправи против комплексните умения на американския биткаджия.

Впечатляващата серия на Нурмагомедов от 27 следващи победи в 27 следващи мача е стряскаща. Никой различен първокласен ММА войник няма сходно достижение. Още по-страховит е методът, по който Хабиб размазва най-хубавите бойци в UFC. Той направи на пух и прахуляк Конър Макгрегър в своя финален мач.

Най-касовият ММА конфликт на всички времена беше засенчен от мелето след срещата. Заради своя изблик на гняв Нурмагомедов получи жестока глоба. Близо година той нямаше право да влиза в осмоъгълника, а също така отнесе върха санкция от 500 000 $.

Руснакът в началото разгласи, че сходно наказване може да значи завършек на неговата кариера. След това размишления. Орела е подготвен още веднъж да полети и ще има цялостната поддръжка на мюсюлманските почитатели в Абу Даби.


Порие е в серия от четири следващи победи над необикновено класни съперници. Той се оправи с Антъни Петис, Джъстин Гейтчи, Еди Алварес и Макс Халауей. Впечатляващата форма на Диаманта и триумфите над някогашни и сегашни първенци ще донесе голяма убеденост за една от звездите на Американ Топ Тийм. Именно във Флорида той има страхотна опция да прави спаринги с Колби Ковингтън, чийто жанр е доста непосредствен до този на Нурмагомедов. Борбата постоянно е била най-силното оръжие на руснака, с което той прегазва своите противници.

Според доста анализатори възможностите на Порие да направи шокираща изненада зависят доста от това дали той ще успее да задържи руснака в стойка. Дори и борбата да отиде на земя, американецът има жокер в ръката. Неговият черен колан по жиужицу може да влезе в приложимост. По същия метод, както бразилския деец Фабрисио Вердум шокира преди няколко години класния герой Кейн Веласкес в мач за купата в тежка категория.

В цялото уравнение място намира и Конър Макгрегър. Ирландецът изплува от алкохолното забвението, в което беше изпаднал през последните месеци. Сякаш от нищото се появи клип, в който атакува възрастен човек в бар. Видеото беше оповестено половин година след случая и съвсем съответства с първото изявление на някогашния първенец за ESPN от много време насам. Във въпросния диалог Макгрегър не приличаше на себе си. Беше преклонен, поднасяше извинения и говореше с почитание за своя максимален зложелател и противник Нейт Диас. Всичко това броени дни преди борбата сред Порие и Хабиб. Дали е инцидентно? Или просто хитрата лисица Дейна Уайт още веднъж надушва мириса на 9-цифрените доходи от възможен реванш сред Нурмагомедов и Макгрегър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР