Сред протестиращите са журналистите Горан Благоев и Найо ТицинПротест в

...
Сред протестиращите са журналистите Горан Благоев и Найо ТицинПротест в
Коментари Харесай

Протест в защита на Марина Овсянникова в София

Сред протестиращите са публицистите Горан Благоев и Найо Тицин

Протест в отбрана на журналистката Марина Овсянникова, който издигна афиш в студиото на предаването „ Время “ по съветската държавна телевизия Първи канал, се организира пред посолството на Руската федерация у нас, съобщи БГНЕС.

Няколко десетки души се събраха, с цел да изразят своята поддръжка за Овсяникова. Сред тях бяха публицистите Горан Благоев, Найо Тицин и други Тук бе и Александър Стоцки, руснак от Москва, който живее в София.

„ Русия води пълномащабна война против Украйна, а не интервенция. Това съобщи в студиото на Първи пропагандистки канал тази смела жена “, сподели Стоцки, който добави, че е на митинга, с цел да поддържа украинския народ и Украйна като цяло.

„ В XXI век това, което се случва в Украйна е срам “, съобщи деятелят, наблягайки, че дейностите на Путиновата върхушка са изцяло неприемливи.

Според него „ мълчанието не е избор “. „ Хората, които се намират в съветското посолство, както и властта в Кремъл доста добре знаят какво се случва. Прекрасно схващат. Не може да се поддържа съветската експанзия, това е немислимо “, добави Стоцки, който благодари на хилядите, които са излезли на митинги в Берлин, Прага и други

Марина Овсянникова работи като редактор в Първи канал. В момента тя се намира в полицейското ръководство на квартал Останкино.

Жената е родена в Одеса през 1978 година По-рано беше обявено, че малкия екран стартира вътрешна инспекция за случая, при който Овсянникова влезе в кадър по време на живото лъчение на новините на малкия екран. Тя държеше афиш, на който пишеше "Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ".

Преди явяването в ефир Овсянникова записала видео, в което назовава събитията в Украйна "престъпление ".

"Срам ме е, че си разреших да неистина от телевизионния екран. Срам ме е, че разреших руснаците да бъдат превърнати в зомбита ", изясни Овсянникова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР