Сред призьорите са четирима служители на три областни дирекции на

...
Сред призьорите са четирима служители на три областни дирекции на
Коментари Харесай

Връчиха седмите годишни награди за пътна безопасност

Сред призьорите са четирима чиновници на три регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи

Фондация " Годишни награди за пътна сигурност " провежда седмото си издание и събра на тържествена гала номинираните в шестте категории. Сред тях са и четирима чиновници на три регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

За проявен висок професионализъм при осъществяване на ежедневните си задания в категорията " Специална премия на чиновник от пътна полиция с персонален принос " журито номинира двама младши автоконтрольори от ОДМВР-Кюстендил, техен сътрудник от РУ-Костинброд и полицейски контрольор в ОДМВР-Пловдив. Наградите им връчи заместник-министър Красимир Ципов, който сърдечно им благодари и им пожела бъдещи професионални триумфи. На церемонията участваха началниците на отдел " Пътна полиция " в ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи комисар Бойко Рановски и комисар Тенчо Тенев, както и техни сътрудници, шефът на ОДМВР-Кюстендил, както и представители на управленията на регионалните дирекции на Пловдив и София.

Благодарение на бързата и професионална реакция младшите автоконтрольори Красимира Балтова и Венцислав Стоилов от ОДМВР – Кюстендил пресякоха тежко закононарушение и предотвратиха разрастването на пожар в огромни размери. Докато патрулирали в нощните часове през лятото на предходната година, те засекли моторист, който управлявал без обозначителни знаци. При последвалото следене забелязали, че мъжът в придвижване хвърля течност наоколо до новосрояща бензиностанци, появяват се и първите пламъци. Двамата младши автоконтрольори реагирали стремително и до момента в който подават сигнал за случая, почнали да гасят огъня благодарение на пожарогасител. Техният сътрудник - младши автоконтрольор Иван Тодоров от районно управление (на МВР) – Костинброд към ОДМВР – София, съумява да избави тежко ранен водач, попаднал в рисков пътен случай. Полицейски контрольор Ботьо Гиргинов от ОДМВР – Пловдив е отличен за проявен висок морал, резистентност в използването на Закона за придвижването по пътищата и реализирани високи резултати в предварителната защита с деца и възрастни участници в придвижването по пътищата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР