Сред природата, с много образователни игри и веселие, най-малките посетители

...
Сред природата, с много образователни игри и веселие, най-малките посетители
Коментари Харесай

„Горичка в количка“ и горски педагози от СЦДП – Габрово ще забавляват и учат децата на фестивала „Fun Навън“ в гр. Трявна

Сред природата, с доста просветителни игри и забавление, най-малките гости на фестивала „ Fun Навън “ ще се забавляват и учат за гората с горските педагози от Северноцентрално държавно дружество – Габрово.

Какво се прави за гората и нейните жители, какви грижи се поставят за нейното запазване и развиване и каква е човешката роля в този развой, са единствено част от нещата, които децата ще научат. Всичко това ще им бъде поднесено със занимателни и просветителни занимания. Част от заниманията ще се провеждат посредством просветителния мобилен павилион „ Горичка в количка “, а другите игри ще се проведат на терен. Павилиончето е оборудвано с просветителни материали и занимателни игри за децата, а горските педагози от СЦДП, ще употребяват просветителни и интерактивни действия, с цел да показват на малчуганите всичко за гората, изгодите от нея и грижите, които тя изисква.
Активната връзка с подрастващите и въвеждането им в лесовъдската специалност е предпочитана цел за Северноцентрално държавно дружество – Габрово. Най-успешният потвърден метод за постигането ѝ е потребление на методите на горската педагогика. Лесовъдите на предприятието са уверени, че построяването на познания и вярно отношение към гората и дейностите, които се правят в нея би трябвало да бъде съществена цел и обвързване към децата.
Затова, напролет на тази година, Северноцентрално държавно дружество – Габрово още веднъж провежда курс по горска педагогика за свои чиновници, вследствие на което 19 лесовъди от предприятието, и стопанствата в обсега му, сполучливо получиха професионална подготовка по горска педагогика. В продължение на задачите на предприятието по приобщаване на младежите към провокациите пред българската гора, последва интензивно образуване на занимания по горска педагогика и работа с деца. Заниманията се водят от новоквалифицираните горски педагози от СЦДП и държавните горски и ловни стопанства на територията на предприятието. Едно от поредицата ще бъде точно присъединяване на горските педагози от СЦДП във фестивала „ Fun Навън “ на
13 август, в град Трявна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР